Glavni urednik Vjesnika ponudio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni urednik Vjesnika Bruno Lopandic ponudio je Upravi Narodnih novina Press d.o.o ostavku, a kao razloge je naveo da je u posljednjih nekoliko dana, otkako intenzivno traje neizvjesnost oko izlaženja lista, izrazito teško održavati razinu kvalitete koja je prihvatljiva za njegove standarde uredivanja, priopceno je iz Uprave.

Buduci da je imenovanje glavnog urednika formalan cin Uprave društva, ali stvarno temeljeno na konzultacijama s vlasnikom, odluku o prihvacanju ili odbijanju ostavke glavnog urednika Uprava ce donijeti nakon što odradi te konzultacije, priopceno je iz sjedišta tvrtke.

Lopandic u svojoj ostavci napominje da, premda se Vjesnik trenutno nalazi u najvecoj agoniji, odlazi zadovoljan u profesionalnom smislu jer je, istice, zajedno sa svojim timom uspio podignuti kvalitetu lista i repozicionirati ga na medijskom tržištu.

Navodi da u potpunosti odbacuje "zlonamjerne i apsurdne optužbe" ogranka HND-a i predstavnice sindikata o tobožnjoj katastrofalnoj uredivackoj politici te dodaje da takve optužbe dolaze od nekolicine "netalentiranih ljudi", koji nisu pridonijeli u naporima za poboljšanje lista.

Prema Lopandicevim rijecima, neki od njih su devedesetih godina po politickom diktatu bespogovorno i bez imalo srama provodili cenzuru ili bili dijelom istinske cenzure.

Smatra da Vjesnik treba spasiti jer je, zbog predanosti, ozbiljnosti i kvalitete dijela ljudi, napravio znacajan pomak, koji sada traži i korak dalje. "Iskreno se nadam da ce Vlada smoci hrabrosti i mudrost da Vjesniku da još jednu prigodu," porucio je Lopandic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter