Glavni padobran morala je odbaciti, a zakazao je i rezervni

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Nakon skoka s padobranom koji se nije otvorio smrtno je stradala mlada Puljanka u nedjelju na sportskom aerodromu Bovec u Sloveniji. Poginula je 34-godišnjakinja Marina Matić, profesorica biologije i prirode u pulskoj Talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi. Nesreća se dogodila u nedjelju oko 12.30 sati.

Glasnogovornik Policijske uprave Nove Gorice Dean Božnik, ispričao je za drugi medij da je stradala padobranka odbacila glavni padobran radi komplikacija oko njegovog otvaranja, a da su uslijedile teškoće s otvaranjem rezervnog padobrana zbog čega je pala na jugozapadni dio piste u Bovcu i na mjestu preminula.

Zajednički skok

Naime, Marina Matić je toga dana već skakala te je poslije, u 12.14 sati, sudjelovala u zajedničkom skoku sa još sedam drugih padobranaca radi stvaranja figure na nebu. Skok su izvršili sa 4.000 metara te su se prilikom slobodnog pada ulovili za ruke i radili figure. No, kod visine od 1.500 metara padobranci su se odvojili iz skupine, a dolaskom do visine od 1.000 metara pa prema nižoj otvarali su padobrane. U tom trenutku je na glavnom padobranu koji je koristila Matić došlo do komplikacija pa ga je odbacila i trebala je otvoriti rezervni padobran što je bilo kobno. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter