Glavni odbor SDP-a utvrđuje listu kandidata za unutarstranačke izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni odbor SDP-a utvrđuje listu kandidata za unutarstranačke izbore

Glavni odbor SDP-a sastao se u subotu na Iblerovu trgu kako bi utvrdio listu kandidata za predsjednika SDP-a nakon čega službeno počinje izborna kampanja uoči unutarstranačkih izbora koji će se održati 19. studenoga. 

Središnja izborna komisija (SIK) utvrdila je da svih osam kandidata ima pravovaljane kandidature, odnosno da ih potpisima podupire najmanje 1000 od ukupno 37.000 članova stranke, s tim da su članovi mogli dati potporu većem broju kandidata. 

Riječ je o Davoru Bernardiću, Orsatu Miljeniću, Ranku Ostojiću, Toninu Piculi, Karolini Leaković, Gordani Sobol, Domagoju Hajdukoviću i Vesni Škulić. 

Izbori za nasljednika Zorana Milanovića u SDP-u održat će se 19. studenoga po načelu jedan član - jedan glas. 

Predsjednik izborne komisije Vedran Lendić ne odbacuje mogućnost postojanja manjih nepravilnosti u prikupljanju potpore, ali, ističe, one nisu mogle utjecati na kandidature jer su svi prikupili nekoliko puta više potpisa od potrebnog minimuma. 

Glavni odbor trebao bi utvrditi i listu kandidata za ostale stranačke funkcije, nakon što je izborna komisija utvrdila pravovaljanost 98 kandidatura za Predsjedništvo i 431 kandidature za Glavni odbor. 

Članove Glavnog odbora i Predsjedništva stranke birat će stranačka konvencija 3. prosinca, a u SDP-u procjenjuju da će ih izbori stajati oko milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter