Glavni odbor SDP-a jednoglasno za Josipovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni odbor SDP-a na današnjoj je sjednici jednoglasno potvrdio Ivu Josipovića kao kandidata stranke za još jedan predsjednički mandat te je imenovao SDP-ove koordinatore za predstojeće parlamentarne izbore po svim izbornim jedinicama.

Nakon sjednice zatvorene za javnost novinarima je to potvrdio predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, kazavši kako će se stranka materijalno i organizacijski angažirati u Josipovićevoj kampanji. S kolikim iznosom će SDP poduprijeti Josipovićevu predsjedničku kampanju naknadno će odlučiti Predsjedništvo stranke, rekao je Leko.

"Rasprava je bila vrlo odgovorna i ljudi su bili zadovoljni što se na vrijeme odlučilo tko su koordinatori u izbornim jedinicama", rekao je. Novinare je zanimalo zašto se na sjednici nije pojavio glavni oponent predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a Leko je odgovorio kako se Komadina ispričao putem SMS-a zbog spriječenosti drugim obvezama.

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a nije se postavilo ni pitanje sve nižeg rejtinga stranke u javnosti. Za predsjednicu Poslovnog odbora SDP-a izabrana je Dragica Zgrebec, a za člana Boris Lalovac.

Glavni odbor SDP-a, uvažavajući kriterije koje je donijelo Predsjedništvo SDP-a, imenovao je koordinatore po izbornim jedinicama - 1. izborna, Davor Bernardić; 2. izborna, Vedran Babić; 3. izborna, Mario Habek; 4. izborna, Domagoj Hajduković; 5. izborna, Zdravko Ronko; 6. izborna, Rajko Ostojić; 7. izborna, Damir Mateljan; 8. izborna, Željko Jovanović; 9. izborna, Ivan Klarin i 10. izborna, Darko Parić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter