Glavni lik iz "Umri muški" dobio 11-metarski mural

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka filmska kompanija 20th Century Fox proslavila je u Los Angelesu 25. obljetnicu filma "Umri muški" otkrivanjem trajnog gotovo 11 metara visokog murala njezina glavnog lika Johna McClanea kojeg je u filmu utjelovio glumac Bruce Willis. Mural prikazuje legendarni prizor u kojemu Willis u bijeloj potkošulji puzi kroz ventilacijsku cijev u prvom filmu o odvažnom njujorškom policajcu snimljenom 1988., a naslikan je na bočnom vanjskom zidu Foxova filmskog studija Soundstage 8 u losangeleskom Century Cityju.

"Prije 25 godina film "Umri muškiW, John McClane i Bruce Willis oduševili su publiku diljem svijeta i postavili nove standarde akcijskih filmova", kazao je predsjednik uprave tvrtke Fox Filmed Entertainment Jim Gianopulos.

Svečanom otkrivanju prisustvovao je i sam Willis, koji je McClanea utjelovio u svih pet nastavaka filma, uključujući i posljednji "Umri muški: Dobar dan za umiranje" (2013.), kao i Jai Courtney, koji u novom filmu tumači lik njegova sina, te redatelj John Moore. "Umri muški 2" uslijedio je 1990., "Umri muški 3" 1995., a "Umri muški 4" 2007. "Umri muški: Dobar dan za umiranje" u hrvatskim i kinima diljem svijeta počinje igrati 14. veljače.

Autori murala su muralist Van Hecht-Nielsen i slikar Fernando Cepeda. (H)


Podijeli: Facebook Twiter