Glavni krivac za nedace - spaljen!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najviše gradana do sada okupilo se sinoc ispred restorana na semaforu Veloga Vrha, gdje je unatoc snažnoj obrani i podršci zbog teških optužbi spaljeni krivac za sve prošlogodišnje nedace - pust. Iako nije tocno receno što je sve "zakuhao", dalo se išcitati da je krao i uništavao tvornice, a cinjenica da su te svari u Hrvatskoj normalne nije ga mogla opravdati.

Optužnice su sastavile mnoge poznate osobe, medu kojima je i jedan rimski car. To nije ništa neobicno, objašnjeno je publici na stratištu, jer ako u našoj državi mrtvi mogu glasati, zašto ne bi mogli i pisati? Iako se korumpirani maškarani sud zalagao za to da pusta "peljaju na Markov trg i kandidiraju za ministra financija" prisutni se nisu složili s tom idejom vec su poceli skandirati "spalite ga!".

I tako je nakon poduže predigre pusta napokon progutala vatra, i to u tren oka. Oko lomace su zaplesale maškare, a fešta je nastavljena u dobrom raspoloženju.

Za štimung i program su kao i uvijek bili zaduženi clanovi Maškarane skupine Veli Vrh-Valmade, koji su se ove godine odjenuli u srebrne tehnološke kostime, dok su alegorijska kola okitili velikim CD-ima i drugim kompjuterskim materijalom. Neki od njih su na glavu navukli monitor, ali to nije posebno zacudilo klaunove, vještice, Zorroe i druge maske posvecene dobrom provodu i druženju s obitelji, prijateljima i susjedima. (I. N. T.;snimio M. ANGELINI)

U Ližnjanu umalo incident
Paljenje pusta u Ližnjanu umalo je imalo gorki završetak jer je u jednom trenutku došlo do verbalnih prepucavanja i naguravanja sudionika manifestacije, a svemu je kumovao alkohol koji se konzumirao cijelog dana. No, na srecu organizatori su promptno reagirali i u korijenu sasjekli nešto što je moglo prerasti u sukob. Iako je prema dojavama u koškanje bio ukljucen i jedan od clanova opcinskog vijeca, potvrdu te informacije od organizatora nismo dobili.


Podijeli: Facebook Twiter