Glavni inspektor priveden zbog premlacivanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni državni inspektor Kruno Kovacevic uhicen je u petak ujutro u Zagrebu, nakon što ga je njegova ljubavnica prijavila za premlacivanje i prijetnje.

Uslijedilo je tako nakon što je u dijelu medija objavljeno da je Kovacevic nasilan prema svojoj intimnoj partnerici, koja takoder radi u Državnom inspektoratu. Policija je, naime, nakon tih napisa pozvala Kovacevicevu žrtvu na razgovor, te je ona odlucila protiv njega podnijeti prijavu. Zato je i Kovacevic u petak ujutro završio na policijskom ispitivanju, tijekom kojeg je, doznajemo, uporno poricao bilo kakve nasilne ispade prema izvanbracnoj družici.

Istražitelji su tijekom dana imali vremena odluciti hoce li Kovacevica s prijavom zbog prijetnji i nasilnickog ponašanja privesti na sud. Doduše, zakonom im je omoguceno da ga zadrže još 24 sata na ispitivanju, te eventualno pronadu cvrste dokaze. Vec na pocetku kriminalistickog istraživanja pokušalo se doci do svjedoka Kovacevicevih ispada prema ljubavnici, no optužbe što ih je u prijavi iznijela za sada nisu potvrdene.

Jedan od posljednjih inspektorovih napada dogodio se prije mjesec dana u Rijeci. Nakon navodnog višesatnog maltretiranja 34-godišnjakinja je Kovacevicu zaprijetila da ce sve ispricati novinarima ukoliko ne podnese ostavku.

Premijerka Jadranka Kosor, doznaje se, zatražila je izvješce o slucaju glavnog državnog inspektora, kako bi se utvrdilo je li doista bilo nasilja i nakon toga ce, tvrde naši izvori, ako bude i najmanje naznake da je to istina, pokrenuti njegovu smjenu. (A. R. K., J. Ma./NL)


Podijeli: Facebook Twiter