Glavni cilj je potpora mladima i komunikacija s građanima

Aleksa Vale i Monika Udovičić (M. RIMANIĆ)
Aleksa Vale i Monika Udovičić (M. RIMANIĆ)

Kandidatkinja HDZ za istarsku županicu Monika Udovičić i Aleksa Vale, HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Barban, na konferenciji za novinare istakli su nedostatak socijalnih politika u Istri, koje IDS-ova vlast redovito zanemaruje. Udovičić se posebno osvrnula na nakade za novorođenu djecu koje su vrlo niske, iako ne predstavljaju opterećenje za proračune gadova i općina.

- Vrtić za sve, je poruka koju želimo poslati, jer je u Pazinu, ali i okolici vrlo je teško upisati dijete u vrtić, kaže Udovičić i dodaje kako je politika ta koja mora stvoriti preduvjete da bi sva djeca normalno mogla polaziti vrtić. Slična je situacija s udžbenicima. Obično se smatra kako je to ogroman teret za proračune jedinice lokalne samouprave, a kalkulacije koje su u HDZ-u napravili na bazi 100 učenika, pokazale su da se radi o 45 tisuća kuna. Zato nabava udžbenika mora biti sastavni dio svakog gradskog i općinskog proračuna.

Kada dođem na mjesto županice potencirat ću da se takve akcije provode u cijeloj Istarskoj županiji, kaže Udovičić. Držeći kako će na narednim izborima mladi odigrati važnu ulogu, dodaje kako su političari ti koji su stvorili sliku o apolitičnoj mladeži. "Kao mlada osoba, koja komunicira s mladima, znam da su mladi zainteresirani za politiku", ističe Udovičić i napominje kako su mladi itekako zainteresirani za svoje školovanje, da nakon toga mogu naći posao, doći do svoje prve nekretnine i zasnovati obitelj.

To su, kaže, područja za koja politika mora stvoriti uvijete. Političari se moraju spustiti na razinu građana, jer su izgubili orijentaciju zbog izostanka komunikacije s građanima, poručuje Udovičić i obećava kako će svakodnevno komunicirati s građanima kako bi upoznala njihove potrebe u iznalaženju zajedničkih rješenja.

- Naš je program direktna demokracija. Nema bjanko glasova, poručuje Udovičić.

Na probleme komunikacije upozorava i Vale, podsjetivši kako je daleke 1883. Matko Laginja u Istarskom saboru pokušao održati govor na hrvatskom jeziku, ali nažalost, kaže, do danas u Istri još nije došlo do prave komunikacije.

- Zato zagovaramo uključivost svih političkih dionika, jer dijalog je najbolji način na koji se može razvijati Istra. Građane ne zanimaju odnosi među strankama, već njihovo sinergijsko djelovanje i društveni napredak. HDZ je otvorena stranka koja će dati sve od sebe da našoj zajednici omogući boljitak, jer podjele donose gubitak i zato se opredjeljujemo za zajedništvo, poručio je Vale. (M. RIMANIĆ)

cilje je potpore mladima i komunikacija s građanimaKONFERENCIJA ZA NOVINARE HDZ-ovih KANDIDATA ZA ISTARSKU ŽUPANICU I BARBANSKOG NAČELNIKA Glavni cilje je potpore mladima i komunikacija s građanima Kao mlada osoba, koja komunicira s mladima, znam da su mladi zainteresirani za politiku, ističe Udovičić i napominje kako su mladi itekako zainteresirani za svoje školovanje, da nakon toga mogu naći posao, doći do svoje prve nekretnine i zasnovati obitelj PAZIN Kandidatkinja HDZ za istarsku županicu Monika Udovičić i Aleksa Vale, HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Barban, na konferenciji za novinare istakli su nedostatak socijalnih politika u Istri, koje IDS-ova vlast redovito zanemaruje. Udovičić se posebno osvrnula na nakade za novorođenu djecu koje su vrlo niske, iako ne predstavljaju opterećenje za proračune gadova i općina. - Vrtić za sve, je poruka koju želimo poslati, jer je u Pazinu, ali i okolici vrlo je teško upisati dijete u vrtić, kaže Udovičić i dodaje kako je politika ta koja mora stvoriti preduvjete da bi sva djeca normalno mogla polaziti vrtić. Slična je situacija s udžbenicima. Obično se smatra kako je to ogroman teret za proračune jedinice lokalne samouprave, a kalkulacije koje su u HDZ-u napravili na bazi 100 učenika, pokazale su da se radi o 45 tisuća kuna. Zato nabava udžbenika mora biti sastavni dio svakog gradskog i općinskog proračuna. Kada dođem na mjesto županice potencirat ću da se takve akcije provode u cijeloj Istarskoj županiji, kaže Udovičić. Držeći kako će na narednim izborima mladi odigrati važnu ulogu, dodaje kako su političari ti koji su stvorili sliku o apolitičnoj mladeži. "Kao mlada osoba, koja komunicira s mladima, znam da su mladi zainteresirani za politiku", ističe Udovičić i napominje kako su mladi itekako zainteresirani za svoje školovanje, da nakon toga mogu naći posao, doći do svoje prve nekretnine i zasnovati obitelj. To su, kaže, područja za koja politika mora stvoriti uvijete. Političari se moraju spustiti na razinu građana, jer su izgubili orijentaciju zbog izostanka komunikacije s građanima, poručuje Udovičić i obećava kako će svakodnevno komunicirati s građanima kako bi upoznala njihove potrebe u iznalaženju zajedničkih rješenja. - Naš je program direktna demokracija. Nema bjanko glasova, poručuje Udovičić. Na probleme komunikacije upozorava i Vale, podsjetivši kako je daleke 1883. Matko Laginja u Istarskom saboru pokušao održati govor na hrvatskom jeziku, ali nažalost, kaže, do danas u Istri još nije došlo do prave komunikacije. - Zato zagovaramo uključivost svih političkih dionika, jer dijalog je najbolji način na koji se može razvijati Istra. Građane ne zanimaju odnosi među strankama, već njihovo sinergijsko djelovanje i društveni napredak. HDZ je otvorena stranka koja će dati sve od sebe da našoj zajednici omogući boljitak, jer podjele donose gubitak i zato se opredjeljujemo za zajedništvo, poručio je Vale. M. RIMANIĆ  - GO03387494.jpg Aleksa Vale i Monika Udovičić M. RIMANIĆ


Podijeli: Facebook Twiter