Glavna zvijezda Will Smith, a bombastično otvaranje uz Oliver Heldensa i Duke Dumonta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Počelo je odbrojavanje za najveći glazbeni spektakl u Istri i Hrvatskoj, svima dobro poznati MTV SummerBlast, koji će se održati u porečkoj uvali Peškera 25. i 26. kolovoza. Ako je za suditi prema prošlogodišnjem izdanju ovog festivala, MTV SummerBlast 2017. bit će nadmašen u svakome pogledu. No, ne zbog nabijene energije i scenskih efekata, jer to se i očekuje, već po velikome broju dobro poznatih svjetskih izvođača među kojima svakako treba istaknuti svjetsku zvijezdu Willa Smitha.

Nenadmašna publika

Jučer je objavljen i redoslijed nastupa na festivalu kojim će bombastično biti zatvorena ovogodišnja porečka ljetna festivalska sezona. Prvoga dana, 25. kolovoza, nastupiti će tako zaštitna lica belgijskog festivala Tomorrowland Dimitri Vegas & Like Mike, kao headlineri, a u Poreč stižu s vrućim ljetnim hitom "Complicated" nastalim u suradnji s Davidom Guettom, a kojeg su prije samo pet dana premijerno izveli na Tomorrowlandu. Trenutno najtraženiji DJ dvojac u Hrvatsku dolazi ekskluzivno, pa će ovo biti iznimna prilika čuti ih uživo nakon brojnih rasprodanih koncerata diljem svijeta. Nakon njih, na pozornicu će se popeti Nizozemac Oliver Heldens s novim singlom "Aevion", a koji za nastup u Poreču veli da je posebno motiviran jer su naša publika i ljudi nenadmašni. Iza njega nastupiti će Duke Dumont, koji najviše boravi u klubu Amnesia na Ibizi, a njegov mega hit "Ocean Drive", koji ima gotovo 300 milijuna pregleda na kanalu Youtube, jedan je od onih uz koje će se ispisivati uspomene na najluđe ljeto 2017. godine.

Za petak su najavljena i dva povratnička nastupa. Jonas Blue se vraća sa najnovijim singlovima Mama i Perfect Strangers koji su poharali sve pop i dance ljestvice u svijetu, a na mega pozornicu dolazi i poznati dvojac R3wire & Varski. Hrvatske snage branit će DJ Max, već dobro poznati Vanillaz, te novo ime na domaćoj sceni Lorenzo.

Osvajači plesnih podija

Nastup o kojem se najviše priča svakako je onaj Will Smitha koji u Poreč stiže sa svojim prijateljem DJ Jazzy Jeffom u subotu, 26. kolovoza. Nemoguće je u par rečenica pobrojati sve uspjehe ovog karizmatičnog Amerikanca, a kako uživo zvuče zarazni klasici "Summertime", "Girls Ain?t Nothing But Trouble" i "Parents Just Don?t Understand" koji i danas osvajaju plesne podije, provjeriti će moći tada svi koji do Poreča i dođu.

Drugog dana festivala, publiku očekuju i dva nastupa uživo. Dolazi švedski elektronički dvojac Galantis čiji hitovi "Runaway" i "No Money" imaju više od 500 milijuna pregleda na Youtubeu, a najnoviji single "Hunter" najavljuje i izlazak njihovog drugog albuma "The Aviary" u rujnu. U Peškeru stiže i britanski reper "Tinie Tempah" poznat po brojnim hitovima poput "Girls Like" i "Mamacita", ali i po modnom ukusu zahvaljujući kojem je proglašen najbolje odjevenim muškarcem u 2012. godini prema časopisu GQ. Nastupiti će i Švedski DJ i producent "Mike Perry" koji je svojim globalnim dance hitom "The Ocean" prouzročio nezapamćeni val na glazbenoj sceni. S više od 375 milijuna Spotify pregleda, ta pjesma bila je jedna od najslušanijih u 2016. godini.

Pred publiku će izaći i Hip-hop i dance trio Far East Movement iz američkog Los Angelesa, a koji najavljuju nezapamćeni show uz najveće ljetne hitove s najnovijeg albuma koji se stilom naslanja na njihov mega hit Like a G6. "Turn Up the Love" i "Freal Luv" su samo neke od pjesama koje su im dodijelile status nezaobilaznih dance zvijezda na festivalima kao što su Ultra Music Festival i Electric Daisy Carnival, a tijekom karijere surađivali su s renomiranim glazbenicima kao što su Afrojack, Skrillex i Diplo. U subotu će zasvirati i Jimmy Clash, mladi nizozemski DJ koji je svoj glazbeni put započeo sa samo 13 godina, Luka Caro koji se na glazbenoj se sceni pojavio prije 12 godina, a danas je jedan od najutjecajnijih producenata i DJ-a u Španjolskoj, te Slovenac Avadox koji svojim energičnim progressive, electro i big house zvukom već godinama osvaja brojne plesne podije.

Godina za pamćenje

Kao partneri MTV SummerBlast festivala Grad Poreč i tvrtka Valamar Riviera i ove godine zaista dišu punim plućima, te do najavljenoga mega eventa , na brojnim gradskim lokacijama u sklopu Poreč Open Aira svim pridošlima priuštiti i druge glazbene, kulturne i ulične događaje. Bit će stoga to godina za pamćenje. (Priredio Ivan Grgat)


Podijeli: Facebook Twiter