Glavaš odbio Karamarka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo cesto posjecuju javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije narocito zanimljiva cinjenica da su ga prije tjedan dana zajedno obišli Zoran Gobac, jedan od najmocnijih ljudi hrvatskog sporta, i Višeslav Vukojevic, sin bivšeg suca Ustavnog suda Vice Vukojevica.

Medutim, u politickim kuloarima proširila se informacija da ih je u Mostar poslao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko da bi ispitali mogucnost poboljšanja odnosa izmedu HDZ-a i HDSSB-a, dodatno narušenih prelaskom Josipa Salapica i dvadesetak osjeckih hadezeovaca u HDSSB. Karamarko je, naime, u dobrim odnosima s Gopcem i Vukojevicem, u cijem je, primjerice, Cro pubu organizirao oproštajnu veceru kad je odlazio s mjesta ministra unutarnjih poslova.

Glavaš nam je jucer potvrdio da je spomenuti dvojac, ne prvi put, bio kod njega i da je zaista bilo rijeci o eventualnoj suradnji HDZ-a i HDSSB-a.

- Da, prošle su me subote posjetili Zoran Gobac i Višeslav Vukojevic, a teme naših razgovora uglavnom su bile politicke naravi. Izmedu ostalog, moje je prijatelje zanimala mogucnost suradnje i eventualne koalicije HDZ-a i HDSSB-a. Nedvosmisleno sam odbio takvu mogucnost naglašavajuci da ne vjerujem u suradnju s HDZ-om. Nije bilo pristojno pitati moje goste tko ih šalje, ali s obzirom na to da sam jako dobro informiran, pa i o tome tko je bio cija logisticka potpora tijekom nedavnih izbora u HDZ-u, to mi nije bilo teško zakljuciti, rekao nam je Glavaš.S druge strane, Gobac demantira da je po Karamarkovom nalogu posjetio mostarski zatvor.

- Ma to se on zafrkava. Branimir Glavaš je moj prijatelj više od 20 godina i posjet njemu nema veze ni s kakvom strankom i politikom. Ja se ne bavim HDZ-om ni bilo kakvom politikom, rekao nam je Gobac. (D. CIGLENECKI, Z. CRNCEC/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter