Glavaš: Još večeras mogao bih postati cimer Sanaderu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branimir Glavaš, koji je u petak došao posjetiti zastupnički klub HDSSB-a u Hrvatskom saboru, izjavio je kako nema nikakvih elemenata da mu zagrebački Županijski sud odredi pritvor, ironizirajući kako bi mu se ipak moglo dogoditi da postane cimer bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

"Prema mom skromnom tumačenju smatram da nema nikakvih elemenata da mi se odredi pritvor, no sud je sud i može odlučiti i ovako i onako, a kako god odluči ja sam spreman prihvatiti odluku pa i pod cijenu da kaže 'ajd ti još malo u pritvor'. Možda će se dogoditi, obzirom da čujem da je zatvor pretrpan i Remetinec nema mjesta, da me zapadne da se premijer Sanader i ja nađemo još večeras u Remetincu", izjavio je Glavaš kojeg na zagrebačkom Županijskom sudu u podne očekuje ročište na kojem će se odlučivati o određivanju istražnog zatvora na prijedlog DORH-a.

Kazao je kako je u četvrtak djelomično pratio izvješće Vrhovnog suda Branka Hrvatina koji je rekao da sud može i pogriješiti, p je na sudu da te greške ispravi. "Nadam se da je u mom slučaju pogriješio i duboko vjerujem da će sud te greške ispraviti", rekao je Glavaš novinarima.

U podne, kaže, počinje njegova pravna bitka i to mu je apsolutni prioritet, a što će se dalje događati pokazat će vrijeme.

"Prioritet je moja pravna bitka, a sve preostalo slobodno vrijeme posvetit ću radu unutar HDSSB-a u savjetodavnom smislu. Nastojat ću da stara garnitura pomogne da mlada novoizabrana garnitura stasa u ozbiljno političko vodstvo koje će biti jamac izbornog uspjeha HDSSB-a na nadolazećim parlamentarnim izborima", poručio je Glavaš.

Nije htio reći ide li HDSSB samostalno ili s nekim na izbore, rekavši samo kako će to pokazati vrijeme. "Želimo biti stranka koja ima svoj zacrtani prvac, ne obazirati se ni lijevo ni desno, a naš rad i političko djelovanje temeljit će se na političkim programskim i temeljnim odrednicama HDSSB-a. Ne isključujemo mogućnost suradnje ni s kim, niti ćemo moliti bilo koga za suradnju", kazao je.

HDSSB je, kaže, spreman surađivati sa svima koji žele bar djelomično udovoljiti nekim njihovim programskim ciljevima.

Na pitanje odnosi li se to i na HDZ Glavaš je uzvratio: "Nemojte me pitati 'I s HDZ-om' ili 'sa SDP-om'! Izbori će pokazati i volja biračkog tijela će pokazati što žele. Hoće li to biti nešto malo lijevije ili desnije to ćemo vidjeti u jesen".

Govoreći o razlozima posjeta Hrvatskom saboru Glavaš je rekao da je došao vidjeti kako zastupnici HDSSB-a rade svoj posao te zastupaju li interese građana koji su ih izabrali.

"Nepunih šest godina nisam bio u Hrvatskom saboru i danas sam tu i zadovoljan i sretan", rekao je Glavaš dodajući kako je rad Sabora pozorno pratio pa mu ništa nije promaklo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter