Glasovi prirode za kraj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrto izdanje Rovinj Spring Jazza koji je bio posvecen nedavno preminulom legendarnom jazz skladatelju i glazbeniku Bošku Petrovicu okoncan je sinoc u Multimedijalnom centru nastupom benda Voices of Nature.

Bend cini sedmero glazbenika koji izvode svoju autorsku glazbu. Voices of Nature osnovao je Andrej Klajkovic koji svira klavijature i sintesajzer te tim instrumentima redefinira granice elektricne glazbe. Kljakovic je pijanist, skladatelj i producent koji je studirao na jazz konzervatoriju u Parizu, a tijekom bogate glazbene karijere radio je i kao glazbeni producent za V2 i Sony/BMG diskografske kuce te kao tekstopisac za Bucks Music i Westminister publishing.

Rijec je o fusion bendu - mješavini elektronike i akustike te instrumenata koje zacinjavaju tekstualne, ali i glazbene improvizacije kao što to biva u jazzu i World music žanru.

Uz Kljakovica kao vodu, vokali benda su Lino G. Rocha, Marcina Arnold te Katarina Juric, a sva tri glasa nadopunjuju muziku ovog benda udaraljkama.

Za bubnjevima s ovim bendom nastupa Rovinjac Marko Matoševic, za congas bubnjevima i razlicitim udaraljkama je Goran Moskowsky, dok je za elektricnom gitarom Zoran Majstorovic.

Koncert su glazbenici otvorili skladbom "Zanzibar", a na repertoaru su bili i autorski "Suriye Suriya" "Circle of Kalunga" i "Yelena". Skladbe su uglavnom u živom i lepršavom stilu, a strasti je svojim solo nastupom smirila s dvije laganije kompozicije Marcina Arnold, cijenjeni vokal i autorica vlastitih skladbi koje je objavila na albumu "About Time".

Koncert je okoncan skladbom "Iyama" s albuma prvijenca "Exotika", a koja je bila ujedno i prva koju su skladali.


Podijeli: Facebook Twiter