Glasat ćemo za opoziv Vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesta sjednica devetog saziva Hrvatskog sabora koja će započeti danas s radom aktualnim prijepodnevom već danima izaziva velik interes javnosti zbog zahtjeva SDP-a i drugih opozicijskih stranaka da se glasa o povjerenju Vladi premijera Andreja Plenkovića te posebno o povjerenju ministrici demografije, obitelji i mladih Nadi Murganić. Zahtjevima za opoziv Vlade priključio se i Istarski demokratski sabor, čiji predsjednik Boris Miletić potvrđuje kako će "IDS glasati za smjenu ministrice Murganić zbog toga što je njezino ministarstvo u javnu raspravu uputilo krajnje neprimjeren prijedlog obiteljskog zakona, prema kojemu se bračni parovi bez djece više ne bi smatrali obitelji."

"Na sreću, taj zakonski prijedlog je naknadno povučen ali jasno pokazuje kako razmišljaju ljudi koji kroje obiteljsku i socijalnu politiku Hrvatske. Njihovo nasrtanje na privatnost pojedinaca i iživljavanje na temeljnim građanskim pravima izrazito su zabrinjavajući i zato ćemo glasati za smjenu ministrice", objašnjava Miletić.

Predsjednik IDS-a naglašava kako će se pridružiti zahtjevima za odlaskom s dužnosti cijele Vlade.

"Glasat ćemo i za opoziv cijele Vlade. Vjerujem da je naše mišljenje o ovoj Vladi poznato, no izdvojit ću nekoliko stvari koje smatram izuzetno problematičnima - toleriranje ustaštva i nacionalističke retorike mržnje i nasilja, netransparentnost u slučaju Agrokor, uvođenje mjera koje dodatno centraliziraju zemlju, svaljivanje svih financijskih opterećenja na građane i lokalne zajednice te nedostatak jasne razvojne politike", kaže Miletić i dodaje: "Vlada od početka mandata nije provela niti jednu ozbiljnu reformu, a čini se da niti ne planira. Na dnevnom redu su, osim Agrokora, već duže vremena samo ideološke teme koje bi se u zemljama s razvijenim institucijama riješile u pet minuta.

Vlada uopće ne ulijeva povjerenje građanima, što uostalom, pokazuju i sva posljednja istraživanja javnog mnijenja. Zbog svega toga ćemo glasati za njezin opoziv." (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter