Glasajte za Coca-Colino vježbalište u Puli

Izgled jednog od Coca-Colinih vježbalište otvorenih lani
Izgled jednog od Coca-Colinih vježbalište otvorenih lani

Otvoreno je glasanje za Coca-Colin projekt uređenja vježbališta u Hrvatskoj. Vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, uredit će se u deset gradova diljem Hrvatske. I to u prva četiri grada s najvećim brojem glasova u kategoriji gradova do 10.000 stanovnika, u prva tri grada u kategoriji od 10.000 do 35.000 stanovnika te u prva tri grada po broju glasova u kategoriji onih s više od 35.000 stanovnika. Pula spada u Grad s više od 35 tisuća stanovnika i trenutno je na trećem mjestu po broju glasova, odmah iza Samobora i Varaždina.

Uređenje deset zona

Stoga bi bilo dobro da Puljani glasaju za svoj grad. Glasovati se može jednom dnevno od 15. veljače do 15. travnja 2017., treba se prijaviti preko profila na Facebooku, a jedna osoba može glasovati jednom dnevno. Više o sustavu glasovanja nalazi se na stranicama www.pokretzaradost.hr. Nakon završetka glasovanja Coca-Cola će urediti vježbališta u odabranim gradovima u suradnji s gradskim upravama te će im predati aktivne zone u trajno vlasništvo.

- Projekt uređenja aktivnih zona tvrtka je pokrenula prošle godine u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost. Uređenje prvih deset aktivnih zona naišlo je na iznimno pozitivan odjek, što nas je dodatno potaknulo da s time nastavimo i u ovoj godini. Drago nam je što su građani i mjesne vlasti prepoznali i podržali našu namjeru da doprinesemo širenju svima dostupnih sadržaja koji stanovništvo potiču na rekreaciju i kretanje te poboljšanju kvalitete života u lokalnim zajednicama. Pozivam građane da se i ove godine u što većemu broju uključe u glasovanje i doprinesu da se njihov grad nađe na popisu ovogodišnjih dobitnika, izjavila je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju te Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.

Opremljene sa šest sprava

Svaka aktivna zona bit će opremljena s ukupno šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a uza svaku je spravu istaknuto i pravilno izvođenje vježbi. Spravama se mogu koristiti rekreativci i profesionalni sportaši, umirovljenici i tinejdžeri, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. Nakon otvorenja u svakoj će aktivnoj zoni Coca-Cola organizirati i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje. Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su projektu dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi veleposlanici projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

U sklopu projekta Coca-Cola je lani uredila i predala na korištenje vježbališta na otvorenome u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter