Glasajmo za pravo svakoga na sreću i odabir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je, istaknuvši da to čini osobno i kao predsjednik stranke, pozvao građane da na referendumu o ustavnoj definiciji braka glasaju za pravo svakoga na sreću i odabir, to jest protiv referendumske inicijative koja ugrožava to pravo.

"Kao osoba i predsjednik SDP-a, ali ne i kao predsjednik Vlade - koja u ovome nije sudjelovala, mogu kazati i pozvati građane da glasaju za pravo svakoga na njegovu sreću i odabir, što znači da glasaju protiv referendumske inicijative koja ugrožava to pravo", rekao je Milanović danas u Koprivnici.

Taj referendum nije isprovociran djelovanjem ili politikom Vlade, rekao je Milanović. Besmislen je, ali je nažalost prema hrvatskom ustavu dopušten, kazao je i izrazio nadu da uskoro slični referendumi neće biti mogući.

Na referendumu 1. prosinca, koji će se održati temeljem potpisa koje je prikupila Inicijativa "U ime obitelji", građani će se izjašnjavati jesu li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Milanović je danas u Koprivnici bio gost na izbornoj konvenciji SDP-a Koprivničko-križevačke županije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter