Glasacka i biracka mjesta u razlicitim bojama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove se nedjelje Puljani opredjeljuju žele li uci u Europsku uniju te biraju predstavnike svih mjesnih odbora u gradu. Izborna mjesta za MO i glasacka mjesta za EU nisu uvijek na istim mjestima pa ce biraci u nekim slucajevima trebati otici na dva. Biracka mjesta za biranje clanova vijeca mjesnih odbora nalazit ce se najcešce u školama i mjesnim odborima pojedinih naselja i kvartova, a bit ce otvorena od 7 do 19 sati.

Kako doznajemo od predsjednika izbornog Povjerenstva za provedbu državnog referenduma Grada Pule Igora Rakica, referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji održat ce se takoder od 7 do 19 sati. Za referendum ce se glasati na istim glasackim mjestima kao i prilikom nedavno provedenih izbora zastupnika za Hrvatski sabor.

Da glasacima bude sve još jasnije dodajmo da ce glasacka, odnosno biracka mjesta za referendum i izbore za mjesne odbore biti obilježena razlicitim bojama - natpisi na mjestima za referendum bit ce crno-bijeli, a za mjesne odbore u bojama grada, odnosno žuto-zeleni.

Glasacka mjesta za referendum


Na podrucju grada odredena su 43 glasacka mjesta - u Zadarskoj ulici broj 8 (prostor Saveza udruga invalida Istarske županije), u Ulici Poljana Svetog Martina 6 (OŠ Tone Peruško), dva u Ulici 43. istarske divizije (OŠ Šijana), u Ulici Kaštanjer 8 (prostorije MO-a Kaštanjer i Monvidal), u Ulici Kaštanjer 10 (prostorije MO-a Kaštanjer i Monvidal), na Šišanskoj cesti 25A i 106 (prostorije MO-a Busoler), u Emovoj 1 (prostorije MO-a Arena) te u Stiglichevoj 26 (Autoškola SL 91). Dva glasacka mjesta su u Zahtilinoj 1 (OŠ Veli Vrh), zatim u Japodskoj 80 (prostorije Samackog doma), na Forumu 13 (prizemlje zgrade katastra), Danteovom trgu 2 (OŠ Centar), u Ulici Marsovo polje 6 (Dom brace Ribar), Kovacicevoj 3 (Ekonomska škola), u Ulici Matetica Ronjgova 1 (Filozofski fakultet), u Ulici Svete Felicite 5/A (Udruženje obrtnika), Ulici Rižanske skupštine 6 (Pucko otvoreno ucilište), Labinskoj 2 (snack bar Slatkica), u Koparskoj 46 (prostorije MO-a Šijana), Kukuljevicevoj 5 (prostorije Lovackog društva Union), u Santorijevoj 11 (Centar za rehabilitaciju), Radicevoj 25 (prostorije MO-a Monte Zaro), na Boškovicevom usponu 24 (OŠ Monte Zaro), Trgu kralja Tomislava 9 i 11 (zgrada Tehnickog centra), u Volticevoj 37 (prostorije Saveza samostalnih sindikata Hrvatske). Dva glasacka mjesta su u Budicinovoj 23 (Dom za osobe s cerebralnom paralizom), zatim po jedno u Banovcevoj 27 (OŠ Veruda), Banovcevoj 4 i 6 (prostorije MO-a Veruda), u Ulici Vidikovac 7 (prostorije MO-a Nova Veruda), dva u Rizzijevoj 40 (Industrijska škola-praktikum), u Lettisovoj 1 (prostorije MO-a Stoja), dva u Brijunskoj 5 (OŠ Stoja) te jedno glasacko mjesto u Santorijevoj 11 (Centar za rehabilitaciju Pula). Štinjanci ce za referendum glasati u prostorima MO-a (Selo 1), kao i žitelji Vadebeka (Pod murvon 2).

Biracka mjesta za mjesne odbore


Biracka mjesta za izbore clanova vijeca mjesnih odbora nalaze se na sljedecim adresama - za podrucje MO-a Arena glasat ce se u Domu antifašista (Emova 1), za Busoler u MO-u Busoler (Šišanska cesta 25A), za Gregovicu na Filozofskom fakultetu (Ulica Matetica Ronjgova 1), za Kaštanjer u mjesnom odboru (Kaštanjer 8, ulaz iz Bastijanove ulice). Za podrucje Monte Zara glasat ce se u mjesnom odboru u Radicevoj 25, za Monvidal u Stiglichevoj 28 (HAK), za Novu Verudu u prostoru mjesnog odbora (Vidikovac 7). Za podrucje Mjesnog odbora Stari grad glasat ce se u školi Centar (Danteov trg 2), na Stoji u mjesnom odboru u Lettisovoj 1, za MO Sveti Polikarp-Sisplac u školi Stoja (Brijunska 5) te za Šijanu u istoimenoj školi. U Štinjanu je mjesto za izbore u podrucnoj školi (Varoš 2), u Valdebeku u Udruženju obrtnika (Sve. Felicite 2), na Verudi u osnovnoj školi (Banovceva 27), na Velom Vrhu u školi (Zahtilina 1), a na Vidikovcu u praktikumu Industrijske škole (Rizzijeva 40).

Dodajmo na kraju da se lista glasackih i birackih mjesta kao i popis ulica koje pod koje spadaju te kandidacijske liste svih kandidata koji izlaze na izbore za vijeca mjesnih odbora mogu pogledati na internetskim stranicama Grada Pule www.pula.hr. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter