Glas Istre uronio u filmski glamur

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glas Istre ce se na ovogodišnjem Pula Film Festivalu predstaviti novim reklamnim spotom, cije je snimanje završeno ovih dana, a premijeru ce imati u subotu, 21. srpnja, na dan otvorenja festivala.

Produkciju spota potpisuje Glas Istre, a režija i montaža povjerena je poznatoj redateljici Katji Restovic, autorici mnogih glazbenih videospotova za domace i strane estradne zvijezde. Snimanje se odvijalo u Umagu, a cijeli je uradak u glamuroznom stilu, koji docarava holivudsku atmosferu na premijeri blockbustera.

- U fabulu nas uvodi crna sjajna limuzina koja dolazi do raskošnog ulaza. Otvaraju se vrata i kamera fokusira crnu, blještavu mušku cipelu. S leda se potom vidi muškarac koji izlazi iz auta. Odmah ga okruže fotoreporteri i kamere, sve blješti i docarava holivudski crveni tepih.

U jednom trenutku muškarac, koji predstavlja nekog poznatog glumca ili pjevaca, svoj autogram daje na presavijen Glas Istre i nastavlja dalje dok za njim blicaju fotoaparati. Glas Istre je aktualan, važan, poseban i uvijek uz vas, što je i poruka ovog spota napravljenog posebno za pulski filmski festival, prica Restovic.

Uz Katju, na snimanju je radila vec dobro uvježbana ekipa koju cine Josip Ružic iz Rose Arta, potpisnik kamere i postprodukcije, asistirao mu je Marin Brkljaca, a organizator snimanja bio je Žitomir Klaricic.

Za fotografiju je zadužen Sebastijan Vojvoda, porecki likovni umjetnik i kriticar. Cristina Gaitan Žužic vodila je make up, a za styling se pobrinula Josipa Tadijanovic. U ulogama statista našli su se glumci poreckog Mrki teatra i plesacice plesne skupine MOT 08, dok je glavnog protagonista odigrao Davor Garic iz Rijeke.

Nakon premijernog predstavljanja novog reklamnog uratka Glasa Istre ove subote na festivalu, spot ce se moci pogledati tijekom svih dana trajanja festivala te na lokalnim TV-postajama. (V. HABEREITER; snimio S. VOJVODA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter