Gladijatorske borbe u subotu u Areni

Cilj je oživjeti bogato antičko naslijeđe Pule i privući goste u predsezoni (A. KANCELAR)
Cilj je oživjeti bogato antičko naslijeđe Pule i privući goste u predsezoni (A. KANCELAR)

U subotu navečer u pulskoj će se Areni održati gladijatorske borbe u izvedbi mađarskog borilačkog kluba Collegium Gladiatorium, a iste će se večeri, pored legionarskog showa i kostimirane borbe s lavovima, prvi put predstaviti pulska gladijatorska škola "Spectacula Gladiatoria", koju su u cilju redovitih nastupa u Areni i proširenja turističke sezone osnovali Arheološki muzej Istre, Turistička zajednica grada Pule i Javna ustanova Pula sport.

Subotnji program u Areni počinje u 19.45 sati, a uz relativno povoljne cijene ulaznica (u pretprodaji 15 kuna za djecu, 25 kuna za odrasle te besplatan ulaz za svu djecu visoku do 1,3 metara), gladijatorske će borbe biti najatraktivniji dio ovotjedne tradicionalne manifestacije "Pula superiorvm - Dani Antike" koja se od četvrtka do subote, osim u Areni, održava na pulskom Forumu i Portarati.

Manifestacija će u tri dana ponuditi u središtu Pule dječje igre, antičke plesove, kulturne događaje, a svečano se otvara u četvrtak na Forumu u 20.45 sati. Svake od tri večeri programa antičkim plesom predstavit će se dramski studio INK-a, mješoviti "antički" zbor Rondo Histriae, a antičkom poezijom i komedijom predstavit će se i ove godine skupina Go-Go Writers. Jutarnji će, pak, programi na Forumu i Portarati ponuditi priče o zanatima, ulične zabavljače, dječje igre u režiji Birikine, a veliki defile preko 200 djece u togama je na rasporedu u subotu s početkom 18.45 sati, a počinje na Portarati da bi preko Foruma završio u Areni.

Vrijedi izdvojiti i izložbu pulskih fotografa koja se otvara u petak u 18 sati u prostorijama Turističke zajednice na Forumu, a iste večeri u 20.30 sati na Portarati održava se humanitarna modna revija "Svi smo mi jednaki" u organizaciji modne kuće Tijara.

Prema riječima Ozrena Grbavčića, direktora festivala Pula Superiorvm, tijekom trodnevne manifestacije nastupit će preko 250 kostimiranih sudionika, a među njima mnogi volonteri - učenici pulskih srednjih škola i pazinskog kolegija. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter