Gjini: Za budućnost sve bujske djece

Giancarlo Antonini i Armando Gjini (K. FLEGAR)
Giancarlo Antonini i Armando Gjini (K. FLEGAR)

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Buja danas je javno obznanio diplomirani inženjer arhitekture Armando Gjini, na starogradskom Trgu sv. Servula čiju je obnovu projektirao i nadzirao. U izbornoj će utrci sudjelovati samostalno i nezavisno, kao i njegov potencijalni zamjenik - dogradonačelnik Giancarlo Antonini, gospodarstvenik u industrijskom sektoru. Kako je rekao, odluku je donio kao osoba ostvarena na poslovnom i privatnom planu, koja želi preuzeti moralnu i političku odgovornost za budućnost svoje i sve bujske djece, doprinijeti razvoju grada u kojemu s obitelji živi više od 20 godina, kao i boljitku zajednice.

- Srž mog programa je oživljavanje gospodarstva pokretanjem proizvodnih pogona i otvaranjem novih radnih mjesta za mlade ljude, što je i katalizator za sve ostale pozitivne pomake u razvoju našeg grada. Nakon razgovora sa svim strankama na bujskom području odlučio sam se za programske smjernice koje su nam svima zajedničke, a tiču se valorizacije povijesno-kulturne baštine Buja, turističkog razvoja ovdašnjih kapaciteta, poticanja razvoja poljoprivrede te socijalne skrbi za obitelji i građane treće životne dobi, kazao je Gjini.

Poručio je da želi biti gradonačelnik svih građana Buja, bez obzira na nacionalnu, vjersku i političku pripadnost, spreman osluškivati njihove potrebe, rješavati probleme i ostvarivati zacrtani program zajedno sa svojim zamjenikom i timom mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi.

Antonini je istaknuo da promjenu namjeravaju pokrenuti po uzoru na malo poduzetništvo kojim su se, ne čekajući da im netko drugi osigura radno mjesto i prateći razvitak tržišta, poslovno ostvarili. "Jednaku mogućnost želimo dati mladima kako bi se nakon školovanja mogli zaposliti, stambeno zbrinuti i kvalitetno živjeti u svom gradu", rekao je. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter