Gitarska blues legenda pokorila Rock Caffe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Guitar Shorty, gitarska legenda i čovjek radi kojeg se Jimi Hendrix aktivnije počeo baviti glazbom i odlučio sam postati gitarski heroj, nastupio je sinoć u krcatom pulskom Rock caffeu u pratnji talijanskog benda Morblus gdje ih je publika dočekala ne skrivajući oduševljenje.

Iako već u godinama i dalje je u jako dobroj formi pa mu nije problem odraditi cjelovečernji koncert, uglavnom svirati, a i zapjevati. Ne samo to, David William Kearney kako mu je pravo ime i koji je pred skoro 83 godine rođen u Teksasu ne zadovoljava se samo time da pjeva i svira, a jedno i drugo radi maestralno, nego mu je itekako stalo da blues približi publici i to radi na najbolji način – silaskom među publiku. Ali ni to mu nije dovoljno nego je preksinoć sišao i svirajući gitaru obišao cijeli Rock caffe, polako šetajući od bine prema vratima i onda natrag do povišenog prostora u smjeru backstagea i opet natrag na pozornicu. Cijelo to vrijeme ostajući maksimalno koncentriran na svoju svirku, izazivajući čuđenje i oduševljenje fanova koji su ga fotografirali u njegovom gitarskom pohodu kojim je osvojio Rock caffe. Nakon što se pobjednički vratio na sred pozornice, ovacije su bile sasvim logične.

S druge strane, možemo pričati o logici i tehnici sviranja, ali kada se govori o bluesu, govori se i o emocijama i svi ti elementi zajedno stvaraju jednu zvučnu sliku koju Guitar Shorty i njegovi talijanski prijatelji predvođeni iskusnim Robertom Morbiolijem koji Morblus predvodi već 25 godina, tako lijepo slikaju. Oni blues osjećaju, on je dio njih, a da je Shorty odabrao pravu ekipu vidjelo još u uvodu kada su prve tri skladbe izveli sami. Ima u nastupu Shortyja i prijatelja onih pravih, sirovih solaža i improvizacija koliko vam srce želi, dugih i na trenutke teških, ali odsviranih od strane čovjeka koji je život posvetio bluesu. Nije čudo zato da su mu se i pulski ljubitelji bluesa i rocka preksinoć poklonili. (Napisao i snimio Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter