Gitaristu Scorpionsa ne smeta snimanje nastupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uli Jon Roth, bivši gitarist njemačke hard rock grupe Scorpions izjavio je da ne dopušta sebi da ga iznerviraju fanovi koji snimaju njegove nastupe, te da mu je čak drago kad to rade.

Naime, niz glazbenika, među kojima su Kate Bush, Corey Taylor iz Slipknota i Peter Frampton progovorili su protiv fanova koji mobitelima i kamerama snimaju njihove nastupe. Iako Roth shvaća da bi to mogla biti distrakcija, neće inzistirati da fanovi drže svoje mobitele u džepovima tijekom njegovog nastupa.

"Moglo bi biti nervirajuće, ali ne dopuštam si da budem iznerviram. Ponekad kad stoje (fanovi) ispred gitare, to je sve što čuju i zvuči smiješno", rekao je Roth za Rockeyez.

"Ponekad je to zapravo i poželjno jer ponekad kad smo na pozornici pomislim kako smo stvarno dobro odsvirali. Nakon toga pomislim da bih volio da to imam snimljeno. Tada ugledam obožavatelja s mobitelom i kažem: "Oh da, netko je to snimio." Ispričao je da se nedavno dogodio takav slučaj.

"Svirali smo u Seattleu i super smo odradili svirku, bila je najbolja koju smo napravili. Nadao sam se da je tamo bio netko s mobitelom i da je to snimio", dodao je taj 60-godišnjak. Nedavno je Roth izjavio da pjesme koje je napisao s grupom vidi kao svoju djecu.

"Kada pišete pjesme, skladate, tvoje pjesme su kao tvoja djeca, a ove su moja zapravo jako jako stara djeca, istaknuo je. Roth je trenutno na turneji po SAD-u uoči izlaska novog dvostrukog albuma prerađenih Scorpionovih pjesama "Scorpions Revisited" koji izlazi 10. ožujka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter