Gitarist McLaughlin svirao u Ramallahu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni jazz-gitarist John McLaughlin svirao je u u srijedu navečer u Ramallahu na Zapadnoj obali na koncertu solidarnosti s Palestincima, pred prepunim i oduševljenim auditorijem. 

McLaughlin (72), koji je u svojoj karijeri snimao s legendarnim Milesom Davisom, održao je humanitarni koncert za udrugu Al Mada, specijaliziranu za liječenje traumatiziranih Palestinaca glazbenom terapijom. "Palestinci nemaju slobode, čak ni putovnice i žalosno je da je cijeli jedan narod u takvoj situaciji", rekao je glazbenik.

Program sastavljen od glazbe Zapada i Istoka, jer je indijska glazba snažno utjecala na Mcaughlina, oduševio je publiku. McLaughlin je u Ramallahu prvi put svirao 2012., također za udrugu Al Mada koja potiče odrasle osobe i djecu da svoja traumatična iskustva izraze glazbom.

Njihov je koncept isprva izazivao nevjericu i dvojbe no s vremenom je udruga stekla ugled i danas ima podršku nekoliko međunarodnih agencija, među kojima je UN-ova agencija za pomoć palestinskim izbjeglicama (Unrwa). ((Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter