Gitarijada se vraca na Portaratu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska glazbena unija Istarske županije i pulski Rock Caffe raspisali su natjecaj za sudjelovanje na festivalu demo bendova pod nazivom "Gitarijada Pula 2011." koja ce se održati na Portarati 30. travnja i prvog svibnja.

Na natjecaj su pozvani svi bendovi s podrucja naše županije koji sviraju rock, blues, pop, indie, reggae, metal, electro, hip-hop ili se drže slicnih glazbenih pravaca, uvjet je jedino da do nastupa nemaju službeno objavljeni CD ili DVD. Do 11. travnja potrebno je dostaviti najmanje dvije skladbe na CD-u, uz tekstove tih pjesama, biografiju s fotografijom cijelog benda te ime, prezime, adresu, telefon i e-mail predstavnika benda.

Materijale je s naznakom "Za gitarijadu" moguce poslati ili donijeti u sjedište istarskog HGU-a u MMC Luka, na adresi Istarska 30, 52100 Pula ili na adresu Rock Caffea, Scalierova 8 u Puli.

Strucni žiri koji ce napraviti selekciju javnost ce o finalistima obavijestiti deset dana prije gitarijade, oko 20. travnja. Uz to, žiri ce i druge veceri festivala proglasiti tri najbolja benda, od kojih ce prvoplasirani osvojiti direktni prolaz na završnicu 15. hrvatskog glazbenog festivala koji ce se u Zaboku održati u lipnju i srpnju, uz sve placene troškove, a primit ce i pobjednicku statuu u trajno vlasništvo. Drugoplasirani bend dobit ce priliku za samostalni nastup i promociju benda u Rock Caffeu, a treceplasiranima ce pripasti jednogodišnje besplatno clanstvo u HGU-u.

Pored toga, sva tri benda nastupit ce u emisiji "Bez anestezije" na Radio Puli. Takoder, svi finalisti ce s po jednom pjesmom koji su poslali na natjecaj možda biti i zastupljeni na kompilacijskom CD-u koji ce pratiti pulsku gitarijadu.


Podijeli: Facebook Twiter