Girotondu veliki pehar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaški vrtic Girotondo iz Umaga ponio je veliki pehar sveukupnog pobjednika 9. županijskog olimpijskog festivala cija se završnica u petak odigrala u Pazinu.

Sudjelovalo je 320 mališana osam vrtickih ekipa iz cijele Istre - Girotondo, Grdelin iz Buzeta, Neven iz Rovinja, "Pjerina Verbanac" iz Labina, Radost iz Poreca, zajednicka ekipa vrtica Vjeverica i Monte Zaro iz Pule, te marcansko-savicentsko-rakaljski vrtic Vrtuljak s balonima, a domacin im je bio pazinski "Olga Ban".

Nakon nekoliko sati živahnih, glasnih i žustrih natjecanja, najbolji su na ceremoniji svecanog proglašenja pobjednika, u kategorijama djevojcica i djecaka, dobili zaslužene pehare i medalje. U trcanju na 50 metara najbolji su bili Nina Prekali iz Umaga, i Dinko Flego iz Buzeta.
Lars Turk
U dalj su najdalje skocili Larisa Pauletic iz Poreca i  iz Umaga, a lopticu su najdalje bacili Anastazija Malic iz Labina i Stipe Kurelovic iz Pazina.

U štafetnom trcanju cetiri puta 25 metara najbolja je bila ženska ekipa Poreca, te muška ekipa Vrtuljka s balonima, dok je u nogometu, jedinoj disciplini u kojoj se, uz medalje, dobivao i pehar, medu djevojcicama nakon ispucavanja penala pobjedu odnijela ekipa pulskog Monte Zara, a medu djecacima ekipa umaškog Girotonda.

Mali pehar za fair play dobili su buzetski Grdelini.

Olimpijski festival održava se na poticaj Hrvatskog olimpijskog odbora, a organizaciju je pripomogao Savez sportova Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter