Giro: Quintani etapa i vodstvo, Kišerlovski opet 10.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) pobjednik je 16. etape Gira, te je preuzeo i ukupno vodstvo, dok je hrvatski biciklist Robert Kišerlovski zauzeo 11. mjesto u etapi te je pao s devete na desetu poziciju u ukupnom poretku.

Quintana (23) je junački odradio 139 pretežno brdskih kilometara od Ponte di Legna do Val Martella te po iznimnoj hladnoći i kiši na cilj, koji se nalazio na nadmorskoj visini od 2.059 metara, stigao s 8 sekundi prednosti u odnosu na jedinoga pratitelja i pobjednika Gira otprije dvije godine Kanađanina Rydera Hesjedala. Kolumbijac je čak 4:11 minuta ostavio dotadašnjeg vodećeg i njegova sunarodnjaka Rigoberta Urana, dok je Australac Cadel Evans zaostao 4:48 minuta. Quintana u ukupnom poretku ima 1:41 minutu brže vrijeme od Urana, a treći Evans zaostaje 3:21 minutu.

Kišerlovski je etapu okončao na 11. mjestu s 4:48 minuta zaostatka, a za novim vodećim sada ima 8:02 minute sporije vrijeme. U srijedu se na Giru vozi 17. etapa duga 208 kilometara od Sarnonica do Vittorio Veneta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter