Giro: Nibali povećao prednost, Kišerlovski 16.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijan Vincenzo Nibali (Astana) napravio je veliki korak ka ukupnoj pobjedi na ovogodišnjoj biciklističkoj utrci "Giro d'Italia" pobijedivši u 18. etapi, pojedinačnom brdskom kronometru voženom od Morija do Polse u dužini od 20.6 kilometara.

Nibali je zadanu dionicu prešao za 44:29 minuta, 58 sekundi brže od drugog Španjolca Samuela Sancheza (Euskaltel) i 1:20 od trećeg sunarodnjaka Damiana Carusa (Cannondale) i tako je povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu.

Tri etape prije završetka utrke Nibali ima 4:02 minute prednosti ispred drugog Australca Cadela Evansa (BMC), te 4:12 minuta ispred trećeg Kolumbijca Rigoberta Urana (Sky).

Ponovno se pokazalo kako su utrke na kronometar slaba točka najboljeg hrvatskog biciklista Roberta Kišerlovskog (RadioShack) koji je u 18. etapi zauzeo 39. mjesto sa 3:46 minuta zaostatka za Nibalijem, te je u ukupnom redoslijedu pao za dva mjesta i trenutačno je 16. sa 12:05 minuta iza Talijana.

Drugi hrvatski predstavnik na "Giru" Kristijan Đurasek (Lampre) u 18. je etapi bio 91. sa 5:35 minuta iza Nibalija, te je ukupno 70. sa 1:56:11 sati iza vodećeg Talijana.

Utrka završava u nedjelju u Bresciji, a u petak i subotu su pred vozačima još dvije zahtjevne brdske etape u Dolomitima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter