Giro: Kišerlovski 14. u ukupnom poretku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski biciklist Mark Cavendish (Omega Pharma) pobijedio je u današnjoj 13. etapi utrke Giro d'Italia, koja je u dužini od 254 kilometra vožena od Busseta do Cherasca. Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (RadioShack) bio je 59., ali u vremenu pobjednika, a u istoj skupini u cilj su ušli i glavni favoriti Gira Vincenzo Nibali, Cadel Evans i Robert Gesink.

Osvajač prošlogodišnjeg Tour de Francea i jedan od najvećih favorita za pobjedu uoči početka ovogodišnjeg Gira Britanac Bradley Wiggins odustao je zbog pogoršanja plućne infekcije. Wiggins je u ravničarskoj 12. etapi voženoj u četvrtak po jakoj kiši izgubio 3:17 minuta u odnosu na vodećeg Talijana Vincenza Nibalija, te je u ukupnom redoslijedu pao sa četvrtog na 13. mjesto čime je izgubio sve izglede za pobjedu.

Drugi hrvatski predstavnik Kristijan Đurasek (Lampre) bio je 62. u današnjoj etapi, stigavši u cilj također u vremenu pobjednika.

U ukupnom poretku vodi Talijan Vincenzo Nibali, a slijede ga Australac Cadel Evans (+0:41), Kolumbijac Rigoberto Uran (+2:04), te Nizozemac Robert Gesink (+2:12). Robert Kišerlovski je na 14. mjestu sa 5:57 minuta zaostatka. Đurasek u ukupnom poretku zauzima 50. mjesto (+1:05:13).

U subotu i nedjelju su na rasporedu brdske etape, a potom slijedi dan odmora. U te dvije brdske etape treba očekivati dosta napada, a budući da je Kišerlovski specijalist za planine mogao bi značajno napredovati u ukupnom poretku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter