Giro: Dowsettu kronometar, Kišerlovski na 25. mjestu

 Alex Dowsett (REUTERS)
Alex Dowsett (REUTERS)

Britanac Alex Dowsett (Movistar) pobjednik je osme etape biciklističke utrke Giro d'Italia, 54,8 kilometara dugačkog kronometra od Gabicce Marea do Saltare, dok je najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (RadioShack) zauzeo 69. mjesto s 5:21 minutom zaostatka.

Dowsett je slavio rezultatom 1:16.27 sati, drugo mjesto s 10 sekundi zaostatka osvojio je njegov sunarodnjak Bradley Wiggins (Sky), dok je treći bio Estonac Tanel Kangert (Astana) s 14 sekundi zaostatka.

U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Talijan Vincenzo Nibali (Astana) s 29 sekundi prednosti pred Australcem Cadelom Evansom (BMC), dok je treći Nizozemac Robert Gesink (Blanco) s 1:15 minuta zaostatka. Kišerlovski je pao s 10. na 25. mjesto s 5:29 minuta zaostatka za Nibalijem.

Drugi hrvatski biciklist na ovogodišnjem Giru Kristijan Đurasek (Lampre) u osmoj je etapi ostvario 154. rezultat s 8:36 minuta iza Dowsetta, te je ukupno 74. s 26:27 minuta slabijim vremenom od Nibalija.

- Budući da nisam specijalist za kronometar, ovo je solidan rezultat. Moglo je biti bolje, ali moglo je i lošije završiti. Na prošlom Tour de Franceu sam zaostao sedam minuta za Wigginsom, a danas 5 minuta i 11 sekundi. To sam otprilike očekivao, pa nisam razočaran. Imao sam ujednačen ritam, dobar sam bio na prvom tehničkom dijelu dionice i na posljednjem usponu. Najviše sam vremena izgubio na dugačkim ravninama. Sada sam 25. u ukupnom poretku i vrijeme je da idem prema vrhu. Sutra nas čeka jedna nezgodna etapa, a od utorka idemo u brda, a to je moja specijalnost. U ukupnom poretku razmak između vozača nije velik, pa nije dovoljno biti bolji od Wigginsa da bi se osvojio Giro. Bit će tu dosta različitih strategija i puno napada, a to je ono što volim, izjavio je Kišerlovski za internetski portal svoje momčadi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter