Giro d'Italia: Vincenzu Nibaliju etapa i Giro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obris ružičaste majice vodećeg u ukupnom poretku Gira d'Italia Vincenza Nibalija izašao je iz snijega koji je i danas u cilju 20. etape vožene od Silandra do Tre cime di Lavareda dočekao biciklističku karavanu, i ubrzo je Talijan iz momčadi Astana drugom etapnom pobjedom samo potvrdio potpunu dominaciju na ovoj utrci.

Upravo će Nibali sutra u posljednjoj etapi pozdravljati gledatelje kraj staze kao pobjednik ovogodišnjeg Gira koji će se prije svega pamtiti po užasnom vremenu. Dosadnu kišu koja je dugo pratila karavanu, ulaskom u Alpe zamijenio je snijeg zbog čega je prvo otkazana jučerašnja etapa, a potom je skraćena i današnja, jer su biciklisti zaobišli predviđeni uspon na brdski cilj Giau.

Iza Nibalijevih leđa ciljem na završnom usponu prošla su tri Kolumbijca, Duarte, Uran i Betancur, pa je Uran u ukupnom poretku na drugom mjestu smijenio Cadela Evansa.

Robert Kišerlovski, koji se posljednjih dana borio s bolešću dišnih organa, u cilj je ušao 20. i u ukupnom poretku zauzima 15. mjesto s kojim će najvjerojatnije i zaključiti ovogodišnji nastup. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter