Giro d'Italia: Pobjednik Nibali, Kišerlovski 15.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijan Vincenzo Nibali (Astana) pobjednik je ovogodišnjeg, 96. izdanja biciklističke utrke Giro d'Italia koja je završena u nedjelju u Bresci.

Nibali je do svog prvog trijumfa na domaćoj nacionalnoj utrci stigao s 4.43 minute prednosti u odnosu na Kolumbijca Rigoberta Urana (Sky) i 5.52 minute ispred Australca Cadela Evansa (BMC). Najbolji hrvatski vozač Robert Kišerlovski (RadioShack) utrku je okončao na 15. mjestu, s 14.27 minuta zaostatka za pobjednikom.

Drugi hrvatski vozač na ovogodišnjem Giru, Kristijan Đurasek (Lampre), u svom je debitantskom nastupu na nekoj trotjednoj utrci zauzeo 68. mjesto, s 2:08:02 sata iza Nibalija.

Nibaliju (28) je ovo druga pobjeda na nekoj trotjednoj utrci u karijeri, najbolji je bio i na Vuelta a Espani 2010. godine. Usto ima još tri plasmana na pobjedničko postolje, drugo mjesto s Gira 2011. te treća mjesta s Gira 2010. i Tour de Francea 2012.

Kišerlovski (26) je na Giro stigao s ambicijom da se plasira među 10 najboljih u ukupnom redoslijedu, čime bi popravio svoj dosadašnji najbolji rezultat u karijeri, a to je 10. mjesto otprije tri godine. No, zbog bolesti koja ga je mučila u zadnjem tjednu utrke, nije uspio u svojoj nakani.

Pobjednik posljednje, 21. etape vožene od Riese Pio X do Bresce u dužini od 206 kilometara je Britanac Mark Cavendish (Omega Pharma - Quick-Step), kojemu je to peta etapna pobjeda na ovogodišnjem Giru, zahvaljujući tomu osvojio je i naslov najboljeg sprintera. Sjajni Britanac sada ima naslove najboljeg sprintera sa sve tri velike trotjedne utrke.

Naslov najboljeg penjača još ranije je osigurao Talijan Stefano Pirazzi (Bardiani Valvole). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter