Giro d'Italia: Litvancu Navardauskasu 11. etapa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Litvanac Ramunas Navardauskas, vozač Garmina koji je prošle godine na dvije etape vozio u ružičastoj majici, pobjednik je današnje 11. etape Gira d'Italia vožene od Tarvisija do Vajonta. Bila je klasična etapa za bjegunce i tako se i dogodilo.

U bijeg je otišla skupina od čak 20 vozača među kojima, jasno, nije bilo glavnih pretendenata za ukupnu pobjedu. Tako je skupina favorita predvođena Talijanom Vincenzom Nibalijem koji je bez problema zadržao ružičastu majicu vodećeg u ukupnom poretku, dopustila bjeguncima 5 minuta i 40 sekundi prednosti prije nego li je 18 km prije cilja "iskočio" Nijemac Gretsch. No, za njim su odmah krenuli Navardauskas i Talijan Oss koji su na koncu ciljem prošli prvi i drugi.

Među favoritima napredovao je tek Španjolac Intxausti koji im je pobjegao u završnici što mu je omogućilo skok s 11. na 9. mjesto ukupnog poretka. Robert Kišerlovski u cilj je ušao 21. i drugi iz skupine favorita s 5.41 minutom zaostatka zadržavši ukupno 15. mjesto, dok je Kristijan Đurasek zakasnio za pobjednikom deset i pol minuta. (R. C.)

Georges pao na doping testu

Francuski biciklist Sylvain Georges, koji nastupa za momčad AG2R, bio je pozitivan na dopinškoj kontroli nakon sedme etape utrke Giro d'Italia, te se nije pojavio na startu jučerašnje 11. etape. Georges je na testu obavljenom 10. svibnja bio pozitivan na stimulas "heptaminol". Riječ je lijeku koji se koristi za nizak krvni tlak i UCI dozvoljava njegovu upotrebu u određenim uvjetima. Zbog toga Georgesu nije automatski izrečena privremena suspenzija, već je na Francuskom biciklističkom savezu da odluči hoće li protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.


Podijeli: Facebook Twiter