Gipsy Kings i Radolfi zajedno na koncertu u Ljubljani

Montažni rotor na Finidi postat će fiksni (V. HABEREITER)
Montažni rotor na Finidi postat će fiksni (V. HABEREITER)

Ljubljanu će u subotu tresti "latino groznica" u neobičnom francusko - hrvatskom spoju s obzirom će francuski sastav Gipsy Kings na subotnjem koncertu u velikoj dvorani Stožice, ugostiti zaljubljenika u latino glazbu Davora Radolfija koji će nastupiti uz prateći bend Ritmo Loco, pet gitarista, perkusije i puhače.

Iznenadio poziv

Želja svjetski poznatog sastava Gipsy Kings, koji je popularnost stekao pjesmama latino ritmova, miješajući često španjolski flamenco, pop, salsu s tradicionalnim narodnim pjesmama, da im Ritmo Loco s karizmatičnim Radolfijem bude predgrupa veliko je priznanje, a Radolfi kaže da ga je doista iznenadio poziv iz Pariza.

- Kada je menadžment Gipsy Kingsa zaželio da budem njihov gost na koncertu u Ljubljani 2. prosinca, jedna rečenica bila mi je posebno draga, a to je da prate moj rad već godinama. Iznimno sam počašćen i to mi je veliko priznanje kao glazbeniku koji njeguje stil glazbe koji nije toliko blizak na ovim prostorima. Polako slažem repertoar za subotnji koncert, pripremam jedan mali performans, a odabir će svakako biti takav da će slovenska publika podjednako uživati u mojim pjesama kao i svjetskim hitovima Gipsy Kingsa, najavio je Radolfi.

Poznati prije svega po latino štihu i romantičnim melodijama, oživljenima neizbježnim zvukom akustične gitare, glazbeni duh te glazbena ostvarenja Radolfija i benda Ritmo Loco odavno su stekli brojnu publiku.

Radolfi je nedavno bio glazbeni gost na izvlačenju imena dobitnika nagrada nagradne igre Glasa Istre u Livadama. Tom je prigodom iz hrpe kuverta s kuponima izvukao ime dobitnika glavne nagrade, a dolazak u Livade iskoristio je i za promociju latino obrade poznate ljubavne pjesme "Pred tvojim vratima", koja je u njegovoj izvedbi dobila potpuno novu dimenziju

Zaljubljenik u Istru

- Pjesma mi se oduvijek sviđala, prva ju je izvela Tereza Kesovija, a kasnije i Oliver Dragojević na svoj način, a sada sam sebi dopustio napraviti drugačiju obradu drugačijeg ritma i ugođaja, rekao nam je tada Radolfi. Najavio je i novi glazbeni projekt.

- Imam jednu suradnju s mladim momkom iz Splita Brankom Medakom, a pjesma se zove "Karma južnjačka", jedna prekrasna pjesma koja će se pojaviti za nekoliko dana, povjerio nam je Radolfi te otkrio da je zaljubljenik u Istru i kako mu je žao da nije kupio svoj komadić zemlje u Istri, ali se nada da će si s vremenom i to priuštiti. (G .ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter