Gina Picinić pobjednica MIK-a, Ivan Bottezar drugi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak, 21. lipnja, iz Rijeke je na devetodnevno putovanje krenula karavana Festivala Melodije Istre i Kvarnera. Do povratka kući, do povratka Rijeci, prevalila je više od 1.200 kilometra. Vozeći se, a i ploveći posjetila je gradove Novalju, Rijeku, Opatiju i Umag te općine Punat, Vižinadu, Gračišće, ali i prvi put u svojoj povijesti, kao glazbena prethodnica ulasku Hrvatske u Europu zapjevala preko granice, točnije u slovenskoj općini tj. občini Kostel.

Nakon svih putešestvija glasovi publike iz spomenutih gradova i općina odlučili su da najbolja kompozicija MIK-a 2013. s 162 boda bude "Ma ši te ki ča za me pita" u izvođenju Gine Picinić.

Drugo mjesto u ukupnom poretku sa 152 boda pripalo je mladom Istrijanu Ivanu Bottezaru i pjesmi "Dvi beside", dok je trećeplasirana skladba ovogodišnjeg MIK-a sa 150 bodova skladba "Paprena Roza" u izvedbi Alena Polića.

Publika finalne večeri MIK-a u Gračišću ima svoj poredak, a taj glasi - najbolji sa 131 glasom je Ivan Bottezar i skladba "Dvi beside", drugo mjesto sa 126 glasova zaslužila je pjesma "Ma ši te ki ča za me pita" u izvedbi Gine Picinić, a treće mjesto i 116 glasova Gračišćani su dali skladbi "Paprena Roza" u izvedbi Alena Polića. 

Kostelce, ili Kostevce mikovci su proglasili najboljim domaćinima MIK-a 2013. godine. Odluka karavane nikog tko je bio na mikovskoj večeri u Fari nije iznenadila, jer prvi MIK u Kostelu mještani te općine dočekali su kraljevski, prezentirajući gostima bogatstvo svojih običaja i tradicije. (S. MRKIĆ MODRIĆ/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter