Gimnazija spremna za ucenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri tjedna nakon pocetka školske godine zgrada rovinjske Gimnazije dobila je uporabnu dozvolu. Srednja talijanska škola ce nastavu u Gimnaziji zapoceti vec u utorak, a u Srednjoj školi Zvane Crnje, koja ima više razreda i ucenika, još nisu odlucili kada ce se vratiti u Gimnaziju. Odluku im otežavaju kiša i prijevoz privremeno premještene školske opreme.

Rekonstrukcija zgrade pocela je nakon dovršetka školske 2009. godine. Prvi rok za izvedbu predvidenih radova bio je pocetak prošle školske godine, no buduci da je rijec o staroj zgradi radovi su se odužili. Iskrsnuli su i naknadni radovi, a najveci je problem što je rekonstrukcija bila dio investicije nadogradnje Gimnazije i izgradnje školske sportske dvorane.

Da bi se Gimnazija ponovno otvorila i mogla primiti ucenike, valjalo je preinaciti tehnicku dokumentaciju na dva dijela - prvi, koji se tice rekonstrukcije stare zgrade, i drugi, koji se tice nadogradnje i izgradnje dvorane. To nije bio samo administrativni, vec i tehnicki problem, buduci da je Gimnazija morala dobiti zasebnu energetiku, grijanje i klimatizaciju predvidenu za citav školski kompleks u koji Ministarstvo obrazovanja, Grad Rovinj i Istarska županija zajednicki ulažu 76 milijuna kuna.

Zbog toga je prekoracen i drugi rok, pocetak drugog polugodišta prošle školske godine. Potom je postavljen novi rok, pocetak tekuce školske godine. Zbog raznih okolnosti, posebno kašnjenja opreme za dizala, i taj je rok preskocen. U SŠ Zvane Crnje nastavu su zapoceli u zamjenskoj zgradi OŠ Jurja Dobrile, dok je Srednja talijanska najprije odgodila pocetak nastave, onda organizirala je terensku nastavu, a nakon toga morala je organizirati pravu nastavu u Talijanskoj osnovnoj školi "Bernardo Benussi".


Podijeli: Facebook Twiter