Gimnazija i Strukovna od 1. ožujka u jednoj smjeni?

uta škola trebala bi objediniti društveno-umjetnički smjer (M. ANGELINI)
uta škola trebala bi objediniti društveno-umjetnički smjer (M. ANGELINI)

Nakon što je Industrijsko-obrtnička škola u Puli početkom drugog polugodišta počela raditi na drugoj lokaciji na Vidikovcu, u nadležnom se županijskom odjelu za obrazovanje nadaju da bi radovi u tzv. žutoj školi u centru grada mogli biti gotovi do 28. veljače. Nakon toga u nove prostore uselile bi se Glazbena škola te Gimnazija i Strukovna škola koje bi počele s radom u jednoj smjeni.

- No moguće je da radovi potraju i nešto duže, odnosno i nakon 28. veljače, pa da se useljenje odgodi. Također, pratiti ćemo potrebe škola i ukoliko Glazbena škola prosudi da joj predstavlja problem seliti se tijekom školske godine, odgodit ćemo seljenje za ljeto.

Naime, vrlo je složena organizacija selidbe Glazbene škole zbog skupocjenih i osjetljivih instrumenta za koje je potreban posebni prijevoz. Što se tiče Gimnazije i Strukovne škole, selidba je jednostavnija te ukoliko žele mogu useliti čim prostori budu uređeni u skladu s njihovim potrebama, ističe pročelnica Patricia Smoljan. U svakom slučaju, dodaje pročelnica, sve će se raditi u dogovoru sa školama.

Međutim, iako se u školama već proširila informacija da bi od 1. ožujka Gimnazija i Strukovna škola mogle raditi u jednoj smjeni, i dio profesora je sklono vjerovati da će se to doista i realizirati, drugi su ipak skeptični i skloniji mišljenju da će novi raspored uslijediti u novoj školskoj godini.

- Dok budu gotovi svi radovi, taman će početi proljetni praznici, a već u svibnju slijede ispiti iz državne mature pa je vjerojatnije da ćemo rad u novim prostorima morati odgoditi za jesen, obrazlažu ti profesori. (M. JERIN; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter