Gimnastika: Možnik četvrti na preči

Marijo Možnik
Marijo Možnik

Posljednjeg dana Svjetskog kupa u Dohi hrvatski gimnastičar Marijo Možnik zauzeo je četvrto mjesto u finalu preče s ocjenom 15,050. Bivšem viceprvaku Europe na ovoj spravi do bronce je nedostajalo 0,150 bodova.

Najbolji je bio aktualni olimpijski i svjetski pobjednik, Nizozemac Epke Zonderland sa 15,750, srebrni je Amerikanac Paul Ruggeri sa 15,350, dok je brončani Bjelorus Dmitrij Barkalau (15,200).

"Zadovoljan sam s ovim natjecanjem, dva dana sam odradio vježbu s jako čistom izvedbom. Zbog problema s ramenom posljednja dva tjedna, nisam došao u Dohu maksimalno spreman, tako da je i ova vježba sa startom od 6.4 bila riskantna za mene. Htio sam u finalu probati vježbu od 6.8 budući da sam znao da u ovako jakoj konkurenciji treba veći start za medalju, ali nakon pruženog Tkačeva nisam imao snage povezati raznožni Možnik. Za dva tjedna me čeka novo natjecanje, pozivno u Južnoj Koreji, a tjedan nakon njega Svjetski kup u Osijeku. Nadam se da ću tamo biti puno spremniji za ovu vježbu od 6.8. Bez obzira što ovdje nije bila medalja, zadovoljan sam kako sam otvorio sezonu", komentirao je nakon finala Marijo Možnik. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter