Gilgu, Sovi i Marovicu 9 godina i 8 mjeseci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog otmice Puljanina Dina Marinkovica (38), sudsko vijece pulskog Županijskog suda, kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic, u ponedjeljak je osudilo Marija Gilga (34) iz Zagreba, Marija Sovu (42) iz Zagreba i njegovog necaka Dalibora Marovica (33) iz Manjadvorci na ukupno devet godina i osam mjeseci zatvora.

Mario Gilg dobio je najmanju kaznu od tri godine zatvora, Sova je osuden pak na najvišu kaznu od tri godine i šest mjeseci, a njegov necak Marovic na tri godine i dva mjeseca zatvora.

Trojac je proglašen krivim za organizaciju i izvršenje otmice Dina Marinkovica 17. sijecnja prošle godine, a od kojeg su namjeravali iznuditi 50.000 eura. Prema navodima suda, potvrdene su sve cinjenice iz optužnice, što znaci da su Sova i Marovic organizirali, a Gilg i sada pokojni Mladen Popovic Pop (40), bivši BiH policajac, bili su izvršitelji otmice.

No, otmica je pošla po zlu kada se Marinkovic (kojemu su ruke bile vezane lisicama iza, op. a.) u automobilu Audi A6 u blizini streljane na Valdebeku nekako domogao pištolja kojim su ga otmicari tukli te je ubio Popovica koji je bio za upravljacem, a teško ranio Gilga...

Kako je na sudenju rekla sutkinja Dolenec Kujundžic, zatvorska kazna za otmicu krece se u rasponu od minimalno tri do najviše deset godina. Pojasnila je da su Sova i Marovic dobili vece kazne jer su organizirali otmicu, a olakotnim se Gilgu i Marovicu u obzir uzela ranija neosudivanost. (Srecko PERŠIC)

OVO JE DIO TEKSTA, A CIJELI MOŽETE PROCITATI U U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter