Giggs postao igrač-trener Manchester Uniteda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarno lijevo krilo Manchester Uniteda, 39-godišnji Ryan Giggs, sljedeće će sezone imati dvostruku ulogu u klubu s Old Trafforda - osim što će i dalje biti aktivan kao igrač, Giggs je prihvatio ponudu novog menadžera "crenih vragova" Davida Moyesa da se priključi stručnom stožeru.

Giggs je za Manchester United debitirao još u ožujku 1991. godine te je dosad upisao čak 941 nastup u svim natjecanjima, a osvojio je fantastičnih 13 naslova prvaka Engleske, četiri FA Kupa i dvije Lige prvaka.

"Oduševljen sam što je Ryan prihvatio mogućnost biti igrač-trener. Njegovi uspjesi i sposobnost prilagođavanja svoje igre kroz tako dugačak period daju mu veliku prednost u čitanju modernog nogometa. Njegova karijera primjer je za svakog mladog igrača i siguran sam da će svi profitirati od njegove nove uloge", rekao je Moyes, koji je po završetku prošle sezone zamijenio legendarnog Alexa Fergusona, koji je vodio United od studenog 1986. do svibnja 2013.

"Dobiti ulogu igrača-trenera je velik privilegij. Nadam se da ću moći na pravi način iskoristiti svoje iskustvo. Nije tajna da sam upisao trenersku akademiju, a ovu ulogu vidim kao prvi korak prema novoj karijeri", kazao je Giggs. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter