Gibonni: U Poreču će biti najbolji doček

Porečko novogodišnje slavlje okrunit će Gibonni (M. MIJOŠEK)
Porečko novogodišnje slavlje okrunit će Gibonni (M. MIJOŠEK)

Porečane i njihove goste u novu godinu uvest će jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača današnjice Zlatan Stipišić Gibonni. Poznati Splićanin publiku će u najluđoj noći zabavljati na Trgu slobode, gdje će osim velike pozornice biti i štandovi s gastro-ponudom te veliki videozid na kojem će okupljeni pratiti nastup i odbrojavanje do ponoći. Riječ je o trećem Gibonnijevom nastupu pred porečkom publikom na Silvestrovo, budući da je ovdje nastupao i na ulasku u 2005. i 2008. godinu, a to su dočeci s kojih, kako nam je rekao, nosi lijepe uspomene.

- Pamtim oba nastupa, bilo je super svaki put. Sjećam se da je zadnji put bilo jako hladno, ali zagrijali smo se. Ovaj put smo pripremili raznolik program jer će publika imati prilike čuti neke stare stvari koje smo izvukli iz naftalina, ali i one novijeg datuma. Želim se zahvaliti svim dobrim ljudima koji su me pozvali ponovo u Poreč i sigurno ćemo se dobro zabaviti.

Znam da je organizirano još lijepih dočeka u Istri i svugdje će biti dobro, ali u Poreču će biti najbolje, ha, ha, rekao nam je u telefonskom razgovoru Gibonni.

Uz Gibbonija, publiku će zabavljati i domaće snage Blue Jeans the Band, a sve će se odvijati pod voditeljskom palicom mladog Gordana Gregurovića iz porečke udruge mladih Urbana subkulturna baza.

Gastronomsku ponudu i pića prodavat će pet štandova, a sav prihod ići će sportskim klubovima koji su proteklih godina ostvarili najbolje rezultate, Odbojkaškom klubu Poreč, Rukometnom klubu Poreč, Jedriličarskom klubu Horizont, Nogometnom klubu Jadran i Ženskom kuglačkom klubu Istra. 

Osim što je Poreč za doček doveo jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača, bitno je istaknuti da su se ove godine u organizaciji i zatvaranju financijske konstrukcije udružili gradske vlasti, velike turističke firme i obrtnici.

Cijela će manifestacija koštati 389.906 kuna, a sve troškove podijelit će turističke kompanije Riviera Adria, Plava laguna, tvrtka Špina i gradska Turistička zajednica svaka s po 75 tisuća kuna, dok će Grad platiti 98.906 kuna.

Gradonačelnik Edi Štifanić najavljujući manifestaciju rekao je da će grad imati jedan od najboljih dočeka i postati jedna od najpoželjnijih destinacija za Silvestrovo te je primjer kako organizirati ovakve manifestacije u budućnosti. Riviera Adria doček na porečkom trgu uvrstila je u svoju ponudu te će blagdane dočekati s pet otvorenih objekata.

Osim toga, budući da je potražnja za aranžmanima velika i nadilaze kapacitete restorana njihovih objekata, gostima nude mogućnost da spavaju u njihovim hotelima, a koriste usluge u restoranima u gradu. Plava laguna također se uključila u proslavu dočeka, a za goste će imati otvorena četiri hotela. Gradski TZ, pak, od 21 prosinca do 6. siječnja očekuje da će se na njihovom području ostvariti oko 25 tisuća noćenja. Tvrtka Špina svoj je doprinos dala u znak zahvalnosti građanima koji su joj iskazali povjerenje u 20 godina poslovanja te im je svojim sponzorstvom omogućila ovaj doček.

Najluđa noć na Trgu slobode počinje u 21.30 sati uz Blue Jeans the Band, a špica večeri starta u 23 sata uz Gibonnijev nastup. Nakon toga, zabava se uz domeće snage nastavlja sve do jutra. Svi su, naravno, pozvani. (V. HABEREITER)   


Podijeli: Facebook Twiter