Gibonni najprodavaniji izvodac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gibonnijev album "Toleranca" najprodavaniji je nosac zvuka u 2010. godini. Potvrdila je to službena lista albuma Hrvatske diskografske udruge na kojoj se ovaj album našao na prvom mjestu, u konkurenciji i domacih i stranih izdanja. Isti uspjeh Gibonni je ostvario i u Sloveniji gdje je "Toleranca" takoder zauzela sam vrh liste najprodavanijih albuma godine, a kako je odlicna prodaja zabilježena i na drugim teritorijima, jasno je da je Gibonni najprodavaniji domaci izvodac u cijeloj regiji.

Osmi studijski album jednog od najpopularnijih domacih glazbenika tako je u samo devet mjeseci od izlaska prošle godine prešao dijamantnu nakladu od više od trideset tisuca primjeraka, što je itekako vrijedan rezultat za današnju domacu diskografiju. Osim toga, ovo je peti put za redom da je neki Gibonnijev album najprodavanije izdanje godine. To mu je vec uspjelo s albumima "Acoustic/Electric", "Unca fibre", "Mirakul" te "Judi, zviri i beštimje".

Uspjeh posljednjeg albuma i impozantnog niza hit-singlova slavnog Splicanina zapoceo je pjesmom "Žedam", koju su mnogi mediji odmah po objavljivanju proglasili najjacim domacim pop-rock singlom u posljednjih nekoliko godina, a nastavio se pjesmama "Toleranca", "Zamoli me (možda ti je ispod casti)", "Cemu se nadaš srce moje" te najnovijim singlom "Vrata moje sestre" kojim je Gibonni osvojio eter radijskih postaja u regiji.


Podijeli: Facebook Twiter