Gianfranco Santoro najprecizniji u državi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Istri su proteklog vikenda odigrana dva pojedinacna državna bocarska prvenstva, u parovima i preciznom izbijanju, kojima je zakljucena službena sezona u Hrvatskoj.

Najviše uspjeha imali su Gianfranco Santoro iz Trio Buzeta, koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju, te Tomislav Kolobaric i Jure Maglic, koji su se titulom najboljih okitili u parovima.

Naslov viceprvaka na natjecanju u preciznom izbijanju u dvorani u Kozarima pripao je Branku Bobanu koji nastupa za slavonski FEŠK Feravino. Pored Santora, kolajnom se, broncanom, okitio i drugi istarski predstavnik na prvenstvu, Marko Beakovic iz Istre Porec.

Na prvenstvu u parovima, odigranom u pulskoj bocarskoj dvorani SRC-a Uljanik Veruda, Kolobaric i Maglic su veliki posao na putu do naslova napravili u cetvrtfinalu pobijedivši reprezentativni par Trio Buzeta i broncane s ovogodišnjeg Europskog prvenstva iz Tivta, Gianfranca Santora i Rolanda Marcelju.

Novim prvacima Hrvatske veliki su otpor na prvenstvu, u polufinalu, pružili Mirko Perhat i Ivan Lukšic iz Istre Porec, koje su savladali tek za punat. Na koncu je zagrebacki par u finalu jednako tijesno, za svega punat, nadvisio legendarnog Dinka Beakovica i Joška Buterina iz Bencic Vargona.

Perhat i Lukšic su na kraju u susretu za trece mjesto izgubili od još jednog para zagrebackih "vrtlara", reprezentativca Sebastijana Mrvcica i Marka Jercica, ali im je kao cetvrtima, jednako kao i treceplasiranima, prema pravilima Hrvatskog bocarskog saveza, pripala broncana medalja.

Rezultati finalne serije preciznog izbijanja:
1. Gianfranco Santoro (Trio Buzet) 25, 2. Branko Boban (FEŠK) 23, 3. Marko Beakovic (Istra Porec) 20, 4. Tomislav Kolobaric (Zrinjevac) 17.

Rezultati parova, cetvrtfinale:
Tomislav Kolobaric, Jure Maglic (Zrinjevac) - Gianfranco Santoro, Roland Marcelja (Trio Buzet) 8:4, Sebastijan Mrvcic, Marko Jercic (Zrinjevac) - Krešimir Lerga, Zdravko Versic (Slivnica) 11:4, Dinko Beakovic, Joško Buterin (Bencic) - Mate Kesic, Jurica Milatic (Solaris) 10:9, Mirko Perhat, Ivan Lukšic (Istra Porec) - Milan Celija, Deni Tomišic (Divšici) 13:4;

polufinale:
Kolobaric, Maglic - Perhat, Lukšic 9:8, D. Beakovic, Buterin - Mrvcic, Jercic 13:5; za 3. mjesto: Mrvcic, Jercic - Perhat, Lukšic 13:6; finale: Kolobaric, Maglic - D. Beakovic, Buterin 8:7.


Podijeli: Facebook Twiter