Ghostface Killah na obljetničkom Outlooku

Reper Ghostface Killah, jedan od članova njujorškog hip-hop sastava Wu Tang Clan
Reper Ghostface Killah, jedan od članova njujorškog hip-hop sastava Wu Tang Clan

Dugu izvođačku listu od 90 glazbenih imena koja će od 6. do 10. rujna nastupiti na obljetničkom desetom izdanju Outlook festivala u Puli predvodi, kako su danas objavili britansko-hrvatski organizatori, istaknuti američki reper Ghostface Killah, jedan od članova poznatog njujorškog hip-hop sastava Wu Tang Clan.

Njemu će se početkom rujna u štinjanskoj tvrđavi Punta Christo pridružiti David Rodigan, Roots Manuva, Mad Professor, Shy FX, Loyle Carner, Rockwell, Chronixx & Zinc Fence Redemption Band, Congo Natty, Amy Becker, Alix Perez i drugi.

Dolazi i ikona grime glazbe

Ovogodišnji festival bass glazbe i soundsystem kulture, koji je  prije par dana The Guardian dodao na listu najboljih festivala u svijetu, u srijedu 6. rujna u pulskoj Areni otvorit će ikona grime glazbe Dizzee Rascal, dobitnik Mercury nagrade, koji uskoro objavljuje dugoočekivani novi album. Uz njega, nastupit će i majstor eksperimentalnog hip hopa i elektroničke glazbe, američki DJ i producent DJ Shadow, a nakon velikog uspjeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže 20-člani Outlook Orchestra

Pioniri i uvijek jednako utjecajan label i soundsystem Channel One vraćaju se na štinjansku tvrđavu, s Bennyjem Pageom te Mad Professorom, čiji je glazbeni doprinos visoko podigao ljestvicu duba na svjetskim pozornicama. Vokalna poslastica uživo bit će legenda s Jamajke Michael Prophet koji će nastupiti s UK reggae kolektivom Vibronics, dok će produkcija nove škole Equiknoxx pružiti rastrojeni dancehall ritam. Outlooku se pridružuje Emperor i novija škola s Jamajke Chronixx & Zinc Fence Redemption Band.

Legende i zvijezde u usponu

Dubstep i bass ovog puta predstavljaju Youngsta, Gantz, Truth, LX One, Distinct Motive i Compa, a podupire ih MC’ Chunky, Crazy D i Sgt. Pokes. Nostalgični garage-swing moći će se čuti od old-school pionira Scotta Garcie i Hearless Crew Mighy Moea. Dolazi i zvijezda u usponu Amy Becker koju će pratiti Radar Radio ekipa Jetts, Jossy Mitsu, Mungo i Grade 10. Kao predstavnik UK hip hopa na Outlook stiže i Roots Manuva.

Dolazi i jungle legenda Shy FX, koji sa sobom donosi svoju bogatu diskografiju himni. Bane, za mnoge nasljednik Shy FX-a također nastupa na Outlooku, sa Stamina MC-jem, miljenikom ovog žanra. Glavno ime Soul:r labela i pravi vizionar drum and bass scene bit će Marcus Intalex.

Mjesto za nježnije tonove zauzet će Jorja Smith; a DJ set sprema Stones Throw’s Sofie s eklektičnom lepezom soul zvukova. Kantautori i DJ-i Tom Misch i Dan Kyle (Jordan Rakei) kombiniraju jazz zvukove s hip hopom. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter