Georgiev lani bio u kadru za susret s Hrvatskom

KRATKO ODMARAO - Asen Georgiev (u sredini) (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
KRATKO ODMARAO - Asen Georgiev (u sredini) (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Izgleda da su se u ''zeleno-žutom'' taboru na početku ovog prijelaznog roka poveli onom uzrečicom koja veli da sve počinje od obrane, pa su unatoč nastalim prazninama u vezi i napadu među prvim prinovama na Marsovo polje sletjela dva stopera. Uz Žižića, Gojkovića i Jurkića, te pretpostavku da će i Hadžić uskoro produžiti svoj ugovor, Risto Mitrevski i Asen Georgiev već na početku priprema zaoštravaju borbu za mjesto u srži pulske obrane. Još kad bi računali trenera Panadića koji je jučerašnji rekuperacijski trening odradio skupa sa svojim igračima... Eh, kakva bi to tek konkurencija bila!

- To je dobro za sve nas, znamo da konkurencija tjera da se dokazuješ na svakom treningu i da u svakom trenutku daješ maksimum. Ja na to tako gledam – kaže nam Risto Mitrevski, prva ovoljetna akvizicija Istre 1961.

Međutim, za razliku od starosjedioca, ali i Georgieva koji je bio standardan protekle sezone u Bugarskoj, Mitrevski je zadnjih šest mjeseci bez prvenstvene minutaže. To bi mu samo po sebi moglo predstavljati poteškoće u odnosu na ostale.

- Istina da u Metalurgu drugu polusezonu nisam igrao, imali smo problema s financijama i nastupali su uglavnom omladinci, ali dobro sam trenirao i osjećam se odlično, fizički snažno – demantira Makedonac.

Nije nebitno kazati da je prije financijskog kraha u Metalurgu Mitrevski nosio kapetansku traku, i to nakon što se vratio s neuspješne avanture u Sarajevu, odnosno šestomjesečne posudbe u Donjem Sremu.

Georgieva nismo pitali za formu jer sezona mu je završila tek nedavno, prije svega dvadeset dana Montana je, poput Istre 1961, igrala izlučni meč za ostanak u prvoligaškom društvu.

- Teško, neugodno iskustvo, srećom dobro je završilo. Nadam se da u Istri neće biti takvog pritiska, očekujem nešto više, daj Bože da to bude borba za gornji dio ljestvice – priželjkuje Georgiev, svojevremeno mladi prvotimac Bugarske, koji se jesenas čak našao na popisu izbornika A-reprezentacije Ivajla Peteva i bio u kadru od 23 igrača za kvalifikacijske utakmice s Azerbajdžanom i Hrvatskom na Maksimiru! (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter