George Soros ženi se treći put

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki milijarder, ulagač i filantrop George Soros (83), poznat po aktivnom podupiranju liberalnih političkih stremljenja, sprema se u subotu oženiti konzultanticom za zdravstvenu skrb i obrazovanje Tamiko Bolton na svom imanju blizu New Yorka.

Tri dana slavlja počela su jučer ručkom i prijemom u Muzeju moderne umjetnosti na Manhattanu, a svoje svečane zavjete Soros i Bolton (43) razmijenit će danas na imanju u Bedfordu, koje je Soros kupio 2003. od autora "Jurassic Parka" Michaela Crichtona. Nekonfesionalnu ceremoniju sklapanja braka vodit će savezni sudac Kimba Wood, u nazočnosti članova obitelji mladenaca, uključujući mladoženjinih petero djece, doznaje se iz izvora upoznatog s detaljima ceremonije.

U subotu navečer uslijedit će prijem za više od 500 gostiju u umjetničkom centru u obližnjem Katonahu. Gosti na raznim popratnim događanjima bit će, među ostalim, predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim i neki strani čelnici poput estonskog predsjednika Henrika Toomasa Ilvesa, predsjednice Liberije i dobitnice Nobelove nagrade za mir 2011. Ellen Johnson Sirleaf te albanskog premijera Edija Rame.

Među nazočnima bit će i vodeća imena svijeta hedge fondova Paul Tudor Jones i Julian Robertson te iz političkog miljea čelnica Predstavničkog doma Kongresa Nency Pelosi.

Soros, koji je 1969. osnovao prvi hedge fond (za zaštitu od rizika), upoznao je Bolton 2008., a zaruke su objavili u kolovozu 2012. Bolton, koja je odrasla u Kaliforniji, kćerka medicinske sestre i umirovljenog mornaričkog časnika, diplomirala je na sveučilištu Utah. Bila je konzultantica i poduzetnica u području zdravstva i obrazovanja.

Na vjenčanju će nositi haljinu libanonske dizajnerice Reem Acre, čije haljine su na crvenom tepihu nosile mnoge zvijezde, uključujući Angelinu Jolie i Jennifer Lopez.

Sorosu, čije bogatstvo se prema Forbesu procjenjuje na 20 milijardi dolara, bit će ovo treći brak, dok će za Bolton biti drugi. Na pitanje o sklapanju predbračnog ugovora, izvor blizak organizaciji vjenčanja kazao je da je s tim u vezi Sorosev odvjetnik William D. Zabel ponovio svoj prošlogodišnji komentar da će "Soros ostaviti velik dio svog bogatstva u dobrotvorne svrhe, ali da namjerava velikodušno osigurati svoju suprugu".

Umjesto poklona, mladenci su pozvali uzvanike da doniraju priloge u dobrotvorne svrhe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter