George Lucas osniva muzej u Chicagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Redatelj "Ratova zvijezda" George Lucas izabrao je Chicago kao grad u kojem će otvoriti muzej sa zbirkom crteža, ilustracija i digitalnih radova, objavili su u srijedu Lucas i gradonačelnik Chicaga Rahm Emanuel.

Chicago je pobjedio Los Angeles i San Francisco u borbi za domaćina Muzeja narativne umjetnosti koji će predstaviti povijest i evoluciju vizualnih efekata.

"George Lucas je proveo filmsku revoluciju u posljednja četiri desetljeća i čast nam je biti domaćinom tog nevjerojatnog nasljeđa", rekao je Emanuel u priopćenju.

"Takav muzej ne postoji nigdje u svijetu, što daje nevjerojatnu edukativnu, kulturnu i poslovnu priliku stanovnicima Chicaga i turistima iz cijeloga svijeta", dodao je.

Lucas je muzej želio osnovati u San Franciscu, ali je projekt odbila zaklada koja upravlja zemljom na kojoj je trebao biti izgrađen.

"Izbor Chicaga je ispravna odluka za muzej, ali teška za mene osobno zbog snažnih osobnih i profesionalnih veza sa San Franciscom", priopćio je Lucas čija je supruga Mellody Hobson iz Chicaga. Muzej će biti podignut blizu Soldier Fileda u Chicagu radi dostupnosti javnog prijevoza i atraktivne lokacije, a arhitektonska rješenja bit će predstavljena na jesen.  (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter