George Benson i bezvremenski hitovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu svoje europske turneje, americka ikona jazz i pop glazbe, George Benson, na koncertu u Rovinju u petak navecer oduševio je, a potom i natjerao na ples mnogobrojnu publiku, iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Prema neslužbenim procjenama ovog velikana jazza i ponajboljeg gitarista u bivšem dvorištu Tvornice duhana Rovinj slušalo je izmedu tisucu i pol i dvije tisuce ljudi, medu kojima i brojni tzv. VIP gosti iz poslovnog, bankarskog i umjetnickog svijeta.

A razloga za dolazak bilo je napretek. Americki su glazbenici, predvodeni Bensonom, za gotovo dva sata nastupa izveli tridesetak skladbi, medu kojima i evergrine kao što su "Give me the night", "Turn your love around", "Lady", "Brezzin", "This masquerade" i "On Broadway", kojom je koncert u velikom stilu i okoncan.

Rovinjski koncert bio je prvi nastup Georgea Bensona u Hrvatskoj, cijim je gostoprimstvom, ljudima, ali i Rovinjom poznati glazbenik i vlasnik najveceg priznanja u svijetu jazza - nagrade Jazz Master, oduševljen.



Za njegov dolazak ponajviše su zaslužni odlicni organizatori Avantgarde Jazz Festivala, koji su u samo tri mjeseca postojanja odlicnim odabirom glazbenika Rovinj svrstali u sam centar jazz zbivanja te ga na najbolji nacin promovirali u grad kvalitetnih dogadanja.

Naravno, dobre namjere i želje moraju ici ruku pod ruku s pokroviteljima, pa tako veliki udio u kulturnoj promociji grada ima hotelijersko-turisticka kuca Maistra i rovinjska Turisticka zajednica, Zagrebacka banka i mnogi drugi.

Bensonovom koncertu prethodio je nastup kvarteta Corona, koji cine mladi i školovani glazbenici iz Hrvatske, koji su nekadašnji prostor TDR-a ispunili glazbom u kojoj se ispreplicu etno i jazz, cime su na najbolji moguci nacin posjetitelje uveli u veliku Bensonovu koncertnu vecer.

Corona je nastup otvorila izvrsnom interpretacijom "Dva Bracanina", a medu ostalim i sviranjem Jusiceve "La musica di notte", kao i narodne "Dunje žute".

Vrhunski jazz program u režiji Avantgarde Jazz Festivala nastavlja se koncertom Return to Forever IV koji je zakazan za 17. srpnja, takoder u bivšem prostoru TDR-a.


Podijeli: Facebook Twiter