Geneza prenosi vlasništvo nad Mirnom radnicima

Radnici Mirne postat će vlasnici tvornice (M. MIJOŠEK)
Radnici Mirne postat će vlasnici tvornice (M. MIJOŠEK)

Tvrtka Geneza objavila je kako je postigla sporazum s radnicima Mirne da na njih prebaci vlasništvo nad rovinjskom tvrtkom za preradu ribe. Naveli su kako je Geneza takvo što predlagala radnicima već dulje vremena, no iz razumljivog straha radnici su do sada to odbijali, a sada je to način očuvanja proizvodnje i radnih mjesta.

Iz Geneze smatraju da je ova inicijativa kvalitetan način rješavanja stanja u Mirni u kojoj je obustavljen postupak predstečajne nagodbe pa je jasna namjera Ministarstva financija da Mirnu pošalje prema stečaju.

Stoga je direktorica Geneze Valentina Ljubešić prije tjedan dana radnicima najavila da će u najkraćem roku model radničkog dioničarstva biti gotov te je u ime radnika osnovala novo društvo Mirna Rovinj d.o.o. kojem će radnici postati 100-tni vlasnici.

- Modelom radničkog dioničarstva, koji će ovih dana biti prezentiran javnosti, radnici će putem tvrtke Mirna Rovinj d.o.o. postati i većinski vlasnici Mirne d.d.

Na taj način će pokušati zaštiti svoj interes i očuvati radna mjesta, naravno ako to odobri politika. Sukladno dogovorima s radnicima, zbog neophodne brzine organizacije i registracije, odlučili smo radnicima pomoći otvoriti tvrtku, rekla je Ljubešić. (P. GREGOROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter