Geneza ponovno pokreće pazinski Puris

Ilustracija (M. MIJOŠEK/arhiva)
Ilustracija (M. MIJOŠEK/arhiva)

- Nakon višemjesečnih pregovora Odbor vjerovnika danas je jednoglasno prihvatio ponudu Geneze za ulazak u pazinski Puris. Ovom odlukom Puris, koji je u stečaju od rujna 2012. godine, započinje novo razdoblje. Predstavnici vjerovnika - Ministarstva financija, malih vjerovnika, radnika i lokalne samouprave tako su jednoglasno podržali Genezu i odlučili o budućnosti Purisa.

Poslovni rezultati tvrtke Geneze zasigurno su doprinijeli ovoj odluci, a jedna od najrelevantnijih referenci iz prehrambene djelatnosti je rezultat poslovanja u rovinjskoj Mirni", piše u zajedničkom priopćenju Purisa i Geneze.

Navodi se i da će zakupom "poslovne cjeline Puris d.d. u stečaju" Geneza pokrenuti proizvodnju, zaposliti potreban broj radnika i u prodaju u idućem razdoblju uložiti svoj kapital, sva svoja znanja i dosadašnja iskustva s ciljem očuvanja djelatnosti i ovog izuzetnog brenda na tržištu.

Geneza će zaposliti 80 djelatnika, a po pokretanju primarne proizvodnje, inkubatorske stanice i klaonice zaposlit će 40 dodatnih radnika.

"Za Puris d.d., ali i cijeli pazinski kraj, koji je tradicionalno i prepoznat po Purisu, počinje nova budućnost", zaključuje se u priopćenju. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter