Generalturist posrnuo, preuzima ga pulski Uniline?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jednu od najvecih hrvatskih turistickih agencija Generalturist, koja je vec neko vrijeme u velikim problemima te pred propašcu, vjerojatno ce preuzeti pulska turisticka agencija Uniline. Naime, upravni odbor Unilinea na je sjednici dao jednoglasnu potporu pocetku završnog procesa preuzimanja Generalturista. Odluceno je da ce ova tvrtka, nakon okoncanih pocetnih pregovora, poceti obavljati sve radnje u vezi s eventualnim preuzimanjem Generalturista, a konacna odluka o preuzimanju trebala bi biti poznata za oko mjesec dana.

Uniline ce ovih dana poceti detaljnu procjenu komercijalnog, financijskog i pravnog aspekta radi što boljeg uvida u poslovanje Generalturista prije konacne finalizacije preuzimanja, priopcuju iz te tvrtke. Sandra Gobin, clanica Uprave Unilinea, naglasila je da je rijec o strateški bitnoj odluci koja je donesena na tragu ranije iznesenih planova prema kojima Uniline u kratkom roku planira znacajan iskorak u svim segmentima poslovanja na razini regije te dodatno širenje radi zauzimanja pozicije kljucnog regionalnog poslovnog subjekta unutar turisticke branše.

- Eventualnim preuzimanjem Generalturista Uniline bi se dodatno pozicionirao kao kljucan faktor u regiji unutar turistickog sektora. Naša je misija svakim novim poslovnim iskorakom donijeti dodatnu vrijednost, kako našem poslovanju, tako i opcem benefitu domaceg turizma, kaže ona.

Ni Zoran Pecarevic, predsjednik Uprave Generalturista, koji je ovu agenciju od 2003. godine preuzeo zajedno sa suprugom Majom Pecarevic od Diners Cluba, nije krio zadovoljstvo razvojem situacije za ovu tvrtku ciji zaposlenici navodno vec tri mjeseca nisu dobili place, a velik se dio njih javio na zadnje objavljene natjecaje za zapošljavanje ove jeseni upravo u Unilineu.

- Veseli me što ulazimo u proces koji ce, nadamo se, po okoncanju due diligencea, rezultirati preuzimanjem Generalturista od strane Unilinea. Rijec je o kompaniji koja je u posljednjih par godina dokazala snagu i pred kojom je svijetla buducnost. Gledajuci snagu branda Generalturista, tada je odluka Unilinea i više nego logicna, porucio je on.

Medutim, nitko nije htio pojasniti znaci li to gašenje Generalturista i njihova brenda, što ce biti sa zaposlenicima i na koji ce je nacin Uniline preuzeti. Tek nam je iz službe za korporativne komunikacije Unilinea poruceno da ce se o svemu više znati kada se provede temeljita analiza, što bi trebalo biti skoro. (Piše Barbara BAN)


Podijeli: Facebook Twiter