Generalturist odlazi u stecaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najstarija turisticka agencija Generalturist odlazi u stecaj. Naime, Uprava Generalturista dala je zahtjev za pokretanje stecajnog postupka nad ovom agencijom, okoncavši tako agoniju u kojoj je tvrtka posljednjih tjedana. Time su konacno potvrdene najave da je stecaj neminovan zbog loših poteza Uprave i prebacivanja imovine na druge tvrtke.

U pismu koje su javnosti poslali iz Uprave, na celu s predsjednikom Uprave Zoranom Pecarevicem, istice se da su sadašnja recesija i kriza na ogranicenom tržištu izuzetno pogodili Generalturist kao outgoing turisticku agenciju, cije se poslovanje temeljilo najvecim dijelom na putovanju domacih putnika i kompanija u inozemstvo, i to intenzivnije od incoming agencija, koje svoje poslovanje usredotocuju na pružanje servisa inozemnim turistima u Hrvatskoj.

U Upravi su takoder naglasili da su u korist Generalturista opterecene i nekretnine povezanih društava, koja su jamci za kredite Generalturista. Putnici koji su uplatili svoje turisticke aranžmane, a zbog stecaja ih nece biti u mogucnosti konzumirati, osigurani su policom Croatia osiguranja za osiguranje i jamcevinu turistickih aranžmana.

- Polica je aktivirana kako bi se zaštitili putnici i pristigli zahtjevi se vec obraduju, navode u Upravi te pozivaju sve putnike, koji dosad nisu još kontaktirani, da se obrate djelatnicima u poslovnicama Generalturista ili na brojeve telefona 01/480 55 60 i 01/480 55 85.


Podijeli: Facebook Twiter